Noordwijk/Noordwijkerhout – De Eerste Kamer is dinsdag in meerderheid akkoord gegaan met de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout. Daarmee is de fusie per 1 januari 2019 definitief. Alleen de partijen 50plus en PVV stemden tegen. De Eerste Kamer ging akkoord met 12 herindelingen waar in totaal 37 gemeenten bij betrokken zijn. Zowel in de Tweede als Eerste kamer was de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout nauwelijks een discussiepunt. Wel waren er vragen over hoe de mening van de inwoners is gepeild. De reactie van de minister die verwees naar initiatieven zoals bijvoorbeeld een koffiekarretje in Noordwijk werd door een grote meerderheid geaccepteerd.

3 REACTIES

  1. De verplichting dat Nederland onder internationaal recht verplicht is in gevallen van gemeentelijke herindeling een referendum te houden is met uitvluchten uitgehold.

    Waardoor verliezen de mensen hun vertrouwen? Heel eenvoudig: doordat ze incompetentie zien, en vooral: bedrog ervaren.

    • Helemaal mee eens. Ik heb zelf helemaal geen één initiatief gezien zoals een koffiekar! Gisteren de jaarrekening ontvangen voor de gemeentelijke belastingen. Deze is weer hoger geworden door de fusie. Echt belachelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in