Noordwijk/Noordwijkerhout – De fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout is dinsdag besproken in de Tweede Kamer.

Vanuit de fractie van 50Plus werd gevraagd of er niet alsnog een referendum plaats moest vinden en of de fusie wel rechtmatig is. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken reageerde daarop, dat het ministerie daar niet over gaat.

De stemming volgt over een week. De Noordwijkerhoutse burgemeester, Gerrit Goedhart, verwacht een meerderheid voor de fusie. Daarna gaat het voorstel naar de Eerste Kamer. Die komt nog voor de zomer bijeen om over de voorgenomen gemeentelijke herindeling te beslissen.

5 REACTIES

 1. Waarom is de burgemeester Gerrit Goedhart zo erg voor de fusie met Noordwijk, ik begrijp niet dat de burgemeester hier zo mee begaan is, terwijl hij al bijna met zijn pensioen gaat, daarna zitten wij ermee opgescheept.
  Heeft hij hier zelf enig belang bij soms?

 2. Geachte Harry Vogelzang, Lijkt me heel goed gezien. Juist nu hij met pensioen gaat heeft dhr. Goedhart de welwillendheid van de Commissaris van de Koning nodig, die her en der naar believen waarnemende burgemeesters benoemt, op kosten van de gemeenten natuurlijk. Ideaal vooruitzicht voor de gepensioneerde burgemeester die nog actief wil zijn, en bijklussen.

 3. Jaren geleden wilde de Gemeente Noordwijkerhout niet fuseren met Noordwijk.
  Toen werkte de hele oude kliek van jaren er nog. Nu gaan ze allemaal met de vut (niet alleen Goedhart) dus nu kan het wel!

 4. Hij geeft zelf het antwoordt: https://www.youtube.com/watch?v=NLcA8tjgSUY#t=19m1s

  Vervroegd pensioen op je 60e met een riante wachtgeld regeling. Natuurlijk wel solliciteren maar vraagt zich hardop af of dat wel gaat lukken…

  https://vng.nl/onderwerpenindex/arbeidsvoorwaarden-en-personeelsbeleid/rechtspositie-politieke-ambtsdragers/sollicitatieplicht-burgemeesters

  Sollicitatieplicht vervalt als de oud-burgemeester hetzelfde of een ander politieke ambt (bewindspersoon, Tweede-Kamerlid, commissaris van de Koning, burgemeester, dijkgraaf, wethouder, gedeputeerde, hoogheemraad) aanvaardt.

  Tot die tijd blijft de uitkeringslast op de gemeente begroting drukken…

 5. lekker hoor riant wachtgeld….ik kan geen werk vinden….of zal ik burgemeester worden. En fusie….niet doen nog meer onduidelijkheid nog meer vriendjespolitiek…noordwijk wil gewoon groeien en noordwijkerhout wil niet mee. En met een referendum denk ik toch dat er een NEE komt. Noordwijk is evenementenstad van NL. Erg grappig…het is al een evenement om een openbaar toilet te vinden en Noordwijk doet niks voor zijn toeristen en bewoners. Er zijn zoveel dingen die hier beter moeten en het geld van een fusie kan veel beter gebruikt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in