Noordwijk – Wethouder Hans Bakker heeft donderdag de aftrap gegeven voor de fusietuktuk. De Tuktuk met koffie-apparaat en overkapping startte bij het gemeentehuis. Raadslid Cock Jue en een aantal ambtenaren vormden de bezetting van de Tuktuk. Inwoners kunnen hun mening geven over de mogelijke fusie met Noordwijkerhout en een formulier invullen. De Tuktuk staat donderdag op drie plekken: na de start bij het gemeentehuis van 12.00 tot 14.00 uur bij de markt aan de Duinwetering en van 15.00 tot 17.00 uur op het Gat van Palace. Op zaterdag staat de Tuktuk van 9.00 tot 12.00 uur in supermarkt Dirk, van 12.30 tot 15.00 uur bij ’t Trefpunt aan de Hoofdstraat en van 15.30 tot 17.00 uur bij de vuurtoren. (Foto: Willem Krol)

Luister hieronder de radioreportage:

3 REACTIES

 1. Als je de meningen wilt weten moet je een referendum uitschrijven.. niet op deze manier met een koffie karretje rond rijden.. trouwens bereik je met deze rijtijden alleen gepensioeneerden en mensen zonder werk denk ik.. want de gemiddelde hardwerkende noordwijker of noordwijkerhouter komt deze koffie kar niet tegen.. dom idee!!

  • Beste Larsen,

   U hebt helemaal gelijk!

   Die gênante schertsvertoning in Noordwijk(erhout) moet eens afgelopen zijn. De kiezer heeft gesproken op 19 maart 2014, en degenen die zich toen op de kandidatenlijst hebben doen plaatsen, dienen de consequenties daarvan onmiddellijk en onvoorwaardelijk te accepteren.

   De moderne gewoonten om eigenbelang en hobby’s veilig te willen stellen, is verachtelijk en dodelijk voor het aanzien van de politiek. Het is de kiezer die beslist en niet zelfingenomen pluche-klevers die zich bestuurder of raadslid mogen noemen.

   Elke partij kan zijn hobby’s en belangen vormgeven in een partijprogramma en dan zal de kiezer er wel over beslissen op 21 maart 2018. Dat is democratie!

 2. Tuktuk

  Iemand tuk hebben betekent ‘iemand beetnemen’.

  De tuktuk trekt er op uit.

  Er gaat een tuktuk in Noordwijk rondrijden. Zeg maar een ‘fusietuktuk’, De gemeente, vertegenwoordigd door Raadsleden en ambtenaren, zoekt er de Noordwijkers mee op. Wat vinden zij van de beoogde fusie? Waaraan moet aandacht worden besteed bij de vorming van de nieuwe gemeente?

  Het is verbazingwekkend hoeveel manieren intussen zijn bedacht om te doen voorkomen alsof de inwoners inspraak krijgen, terwijl ze die in werkelijkheid helemaal en beslist niet en nooit krijgen.

  De zelfingenomen ambtenaren, bestuurders en Raadsleden denken de inwoners van Noordwijk tuk te hebben, maar vergeten dat de nuchtere Noordwijkers zich niet laten besodemieteren.

  Waarom geen echte stem aan de inwoners geven? Geef de Noordwijker écht inspraak tijdens een burgerraadpleging of liever met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018!

  Het karretje rijdt zaterdag 10 juni 2017 opnieuw door Noordwijk.

  Laat u niet beetnemen en laat de ambtenaren en Raadsleden – die enkel het eigenbelang willen dienen – met de mond vol tanden staan. Wie heeft wie dan tuk?

  Doet u mee of tukt u verder?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in