Noordwijk/Noordwijkerhout – Het voorstel om Noordwijk en Noordwijkerhout te fuseren is naar de Tweede Kamer. Het is doorgestuurd na bestudering door de Raad van State. Daarbij zijn wel vragen gesteld over de toekomstige schaalgrootte van de fusiegemeente afgezet tegen een fusie van vijf Bollenstreek-gemeenten. Een vraag die volgens burgemeester Rijpstra van Noordwijk makkelijk te beantwoorden is. De Tweede Kamer buigt zich over 9 fusiegemeenten die nu nog 26 gemeenten vormen. Een datum van behandeling is nog niet bekend. Intussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de interne organisatie. In januari komt er een toekomstvisie en op basis daarvan kunnen beslissingen over personeel en huisvesting worden genomen.

2 REACTIES

 1. De Noordwijkers werd hun redelijke en rechtmatige inspraak onthouden. Aan ons hoogste orgaan, het Parlement, wordt de Noordwijkse herindeling voorgeschoteld als een “vrijwillige”, terwijl hij dat pertinent niet is. Zo dreigt op het hoogste niveau een besluit te vallen dat op onwaarheid, eigenlijk zelfs op misleiding is gebaseerd.

  Het kan er denk ik niet bij blijven.

  • Beste Raymond, ik heb respect voor je moeite en inzet. Maar ik moet eerlijk bekennen dat je nu een beetje irritant begint over te komen. Dat heeft een aantal oorzaken, waaronder het conitnue spreiden van wat in jouw ogen onrecht is, maar in feite meer slechts een weergave is van jouw mening. Je baseert en vormt je visie op zelf waargenomen of gemaakte feiten, terwijl je het in geen enkel artikel juridisch onderbouwt.
   Daarnaast kan ik je melden dat een referendum veel geld kost (betaald door de burger), en de uitslag NIET bindend is. Geen enkel referendum in Nederland is bindend.
   Dus doe jezelf een plezier, en stop ermee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in