Noordwijk/Noordwijkerhout – Twee bijeenkomsten stonden dinsdagavond op het programma gericht op de vraag fusie of geen fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout. De onderzoekers van Twynstra Gudde gaven een presentatie van hun onderzoek aan beide raden. Dat leverde weinig vragen op. NZLokaal wilde weten waarom het allemaal zo snel moet zodat in 2019 een fusiegemeente rond is. De onderzoekers gaven aan dat zij daar niet over gaan. Burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout gaf wel aan dat Noordwijkerhout Noordwijk een jaar geleden benaderd heeft omdat er urgentie is voor de interne organisatie en ze willen niet blijven hangen in een structuurdiscussie.

Na deze bijeenkomst was er een commissievergadering in Noordwijkerhout zodat inwoners en organisaties hun mening konden geven en politieke partijen nog vragen konden stellen. Er waren geen inwoners en twee organisaties die voor een fusie zijn. Bedrijfsleven Bollenstreek is de overkoepelende organisatie van ondernemersverenigingen en ziet fusie als begin voor een fusiegemeente voor de gehele Bollenstreek. Ondernemers hebben nu te vaak te maken met verschillende regels per gemeente. Woningstichting St. Antonius van Padua is voor een fusie omdat ze ook zien dat de gemeente het werk soms niet aan kan. Als Noordwijk en Noordwijkerhout fuseren komt er hoogstwaarschijnlijk ook een fusie-woningstichting. Donderdag buigen de gemeenteraden zich over de fusievraag.

Burgemeester Rijpstra wilde van zijn collega Goedhart weten wat Noordwijkerhout doet bij een Noordwijks ‘nee’. Goedhart maakte duidelijk dat de noodzaak blijft en dat Noordwijkerhout dan op zoek gaat naar een andere partner. Raadslid en oud-wethouder Knapp vond het geen nette vraag omdat het juist Noordwijkerhout was die Noordwijk heeft opgezocht om intensiever te gaan samenwerken.

Klik hier voor het interview met burgemeester Goedhart.

Twee insprekers in Noordwijkerhout, allereerst Alfons Morssink namens Bedrijfsleven Bollenstreek, klik hier voor de interviews.

1 REACTIE

 1. Misleiding, kiezersbedrog en politieke zelfmoord als de Noordwijkse politieke partijen zouden stemmen voor fusie.

  Na 20 april is er geen en nooit meer een weg terug. De gemeente Noordwijk en haar bestuurders liegen en bedriegen door te stellen dat pas op 6 juli een definitief besluit valt.

  Wilt u als Noordwijker ook serieus genomen worden?

  Lees dan wat uw partij heeft beloofd én de coalitiepartijen hebben afgesproken:

  http://www.lijstsalman.nl/wp-content/uploads/persbericht-lijst-salman-noordwijk-zelfstandig-20171604.pdf

  Hopelijk regeert de leugen niet in het Gemeentehuis van ‘ons’ Noordwijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in