Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan om vluchtelingenkinderen van Griekse eilanden in de gemeente op te nemen.

Dat schrijft het college in een brief richting de Protestantse Gemeente Noordwijk. ,,Wij begrijpen dat alle vluchtelingen in kampen in moeilijke omstandigheden verkeren. Wij zien echter voor ons als gemeente, geen rol weggelegd in het oplossen van deze situatie.’’ Volgens het college moeten de oplossingen in Europees verband bereikt worden.

Het college wijst er verder op, dat er plannen zijn om in Griekenland een voogdijsysteem op te zetten. Daarmee sluit Noordwijk zich niet aan bij 181 andere gemeenten, die wel de ‘Coalition of the willing’ steunen. ,,Wij volgen het rijksbeleid’’, aldus het college richting de Protestantse Gemeente Noordwijk. Een voorstel van GroenLinks in de gemeenteraad om Noordwijk toch te laten aansluiten bij deze ‘Coalition of the willing’ werd dinsdagavond verworpen.

3 REACTIES

  1. Noordwijk is alleen maar gastvrij voor toeristen en vergadertijgers met een dikke portemonnee. Ik ben een Noordwijker, maar om nu te zeggen dat ik er trots op ben….

  2. Vind je het gek?
    Noordwijk stemt 20,9% uiterst rechts, 31,6% VVD en 10,6% CDA.
    Bij elkaar dus op partijen die landelijk tegen een menselijke oplossing zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in