Geen alternatieve carnavalsviering tijdens Hemelvaart in Noordwijkerhout: ‘ik moet de teleurstelling nog verwerken’

Noordwijkerhout – Na een gesprek tussen de carnavalsverenigingen, de gemeente Noordwijk en de politie is besloten om niet een alternatief carnavalsfeest tijdens Hemelvaart te vieren. De partijen zaten donderdagmiddag bij elkaar om te kijken naar een alternatieve datum voor het feest en de optocht. Door de huidige coronamaatregelen gaat het carnavalsfeest volgend weekend niet door. Wel zijn er verschillende kleinere feesten in het weekend van 26 februari waar de verenigingen te vinden zijn.

Richard van den Berg, voorzitter van carnavalsvereniging de Kaninefaaten, laat weten dat zij toestemming hadden van de gemeente om tijdens het Hemelvaartsweekend met 200 mensen binnen in de tijdelijke Schelft het feest te vieren tot 18:00 uur. Dat is geen optie voor de verenigingen. “Het is niet de moeite om voor zo weinig mensen carnaval te organiseren”. De reden dat het zo beperkt mocht van de gemeente zijn niet de coronamaatregelen, maar het tekort van de politiecapaciteit zegt Van den Berg. “Ik moet de teleurstelling nog verwerken, dit wordt het derde jaar zonder een grote optocht in Noordwijkerhout”, aldus Van den Berg.

Een woordvoerder van de gemeente Noordwijk laat weten dat het aan de verenigingen zelf is om een alternatief plan te maken voor carnaval. Het was nog lang niet zeker of er een nieuwe datum zou worden gekozen voor carnaval. Burgemeester Verkleij van Noordwijk wilde ‘eerst onderzoeken hoeveel beslag het feest legt op de calamiteitendiensten’. Er is een tekort aan politiecapaciteit in de regio. Het politieteam Katwijk-Noordwijk ‘kraakt’ op dit moment. Dat vertelde politiechef Peter Koot vorige week aan de Noordwijkse gemeenteraad.

1 REACTIE

  1. Wat een enorme teleurstelling. Er wordt volgens mij met een iets te “Salmaniaanse” manier naar de Carnaval gekeken.
    Wellicht een mooie kans voor andere partijen om het grootste feest van het jaar (met de “grootste optocht boven de rivieren”) alsnog plaats te laten vinden.
    Waar een wil is, is een weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in