“Geen blaftaks zonder kattentaks”

Foto PB

Noordwijk – Een inwoner van de gemeente Noordwijk heeft het helemaal gehad met de hondenbelasting. Hij roept de raadsleden op, om deze ‘blaftaks’ af te schaffen.

,, De hondenbelasting stamt uit 1446 en werd ingevoerd om het aantal zwerfhonden te beperken, de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan, en als belasting voor hondenkarbezitters. Allemaal niet meer van deze tijd.’’ De inkomsten uit de hondenbelasting gaan in de algemene gemeentepot en er staat volgens de inwoner geen dienstverlening tegenover: ,,Sinds 1 januari geldt overal binnen de bebouwde kom een opruimplicht van hondenpoep en zijn er geen uitlaatgebieden meer.’’

Dat er wel hondenbelasting wordt geheven en geen kattentaks, vindt de inwoner een groot onrecht. ,,Noordwijk staat in de top 5 van Nederlandse gemeenten met de hoogste blaftaks. Het is onbegrijpelijk, dat je geen belasting voor een kat, maar wel voor een hond moet betalen.’’

15 REACTIES

 1. Zolang er nog steeds hondendrollen op straat liggen mogen ze die belasting erop houden, soms is het echt geen doen. Een enkeling verpest het voor de rest. Zie het als een strafboete net zolang tot dat anderen deze poepschennisplegers elkaar erop aanspreken en elkaar opvoeden.

 2. Zoals je al aangeeft ruimt de (over)grote meerderheid de hondenpoep op.Die enkeling die het verpest moet aangesproken worden. Het kan niet zo zijn dat de rest daarvoor “beboet moet worden” in de vorm van het betalen van hondenbelasting, zoals jij aangeeft. We hebben momenteel ook een dwaze groep ” Corona-ontkenners en demonstranten*. die anderen moedwillig anderen in gevaar brengen. Die moeten worden aangeklaagd voor poging tot doodslag. De goedwillenden toch niet Fred?

  • Zo werkt het in de maatschappij, we moeten allemaal elke dag van alles omdat er een kleine groep het verpest. Ik vind de term “hondenbelasting” wat ouderwets klinken, laten ze het “dierenbelasting” noemen als ze zo graag katten erbij willen trekken. Dit land is toch al verknipt.

 3. Nou André rij jij s avonds wel eens op de fiets vaar zee langs de trim baan daar liggen hopen als je er over heen rijd ga je over de kop .Ik heb niks tegen paarden echt niet maar ik krijg een bekeuring als ik wat op straat gooi .

 4. Gewoon geen hondenbelasting betalen, ik heb in 40 jaar nog nooit controle gehad,
  de helft van de mensen met een hond betalen zo te horen ook niet.

 5. Ondanks mijn bezwaren tegen de blaftaks heb ik altijd betaald, maar ik hoop dat Noordwijk de blaftaks afschaft z.s.m. 162 gemeenten van de huidige 352 gemeenten in ons land deden dit al.

 6. Omroep Bollenstreek citeert uit een ingezonden brief in het Noordwijkerhouts Weekblad. Het zou overigens te ver voeren als BO elk bericht zou moeten contoleren en onderzoeken. Dat doen ze echt wel bij een vermoeden van verkeerde informatie en/of onjuiste berichtgeving. Niet elke geinteresseerde in deze materie kan op de hoogte zijn van het burgerinitiatief “Stop de hondenbelasting”

  • Is BO bereid een debat te organiseren tussen politiek Noordwijk en de Actie Tegen de hondenbelasting? De Gemeente kan aan uw publiek uitleggen waarom en waarvoor de hondenbelasting in Noordwijk wordt geheven en waarom het heffen van hondenbelasting niet in strijd is met Artikel 1 van de Gemeente Wet.
   Kan interessant radio opleveren.

  • Harry 1..ben jij ook zo’n brave burger als het om belastingteruggave gaat, of vind je het zonde dat je belasting terug krijgt en laat je dat maar zitten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in