Teylingen – De gemeente Teylingen gaat toch niet in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof over het ondernemersfonds.

Alle fracties in de raadscommissie DEB zetten maandag vraagtekens bij het besluit van het college van B&W om pro forma cassatie aan te tekenen tegen de uitspraak van het gerechtshof waarin de gemeente Teylingen in het ongelijk werd gesteld over de retributieregeling die in het ondernemersfonds was opgenomen. Monique de la Rie (VVD) vroeg zich af wat het belang van de inwoners en de ondernemers is als wel in cassatie werd gegaan. Trilokaal vond bij bij monde van Frans van Swieten dat cassatie niet de zaak van de gemeente dient, terwijl Paul Witteman (PvdA) van mening was dat cassatie niets toevoegt aan een oplossing voor het ondernemersfonds. ChristenUnie-fractievoorzitter Frans van Nederstigt vond zelfs dat er sprake was van “een bezigheidsproject”. Alle partijen willen dat de verhoudingen met de ondernemers zo snel mogelijk worden verbeterd. Een meerderheid van de commissie vond ook dat er geen raadsonderzoek hoeft te komen naar de gang van zaken rond het ondernemersfonds. Het CDA houdt daar echter wel aan vast, en zal daarvoor binnenkort een motie indienen. Gezien de standpunten van de meeste andere fracties lijkt deze echter geen kans te maken om aangenomen te worden.

Wethouder Marlies Volten liet weten dat het college de mening van de gemeenteraad over eventuele cassatie zal respecteren. Zij zal nu voor de raadsvergadering van 9 juli met een voorstel komen om het pro forma cassatieverzoek in te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in