Teylingen – Als het aan de gemeenteraad ligt komt er geen onderzoek naar een mogelijke centralisering van de bibliotheken in Teylingen. B&W heeft voorgesteld om in de begroting voor 2020 geld hiervoor te reserveren.

In zowel Sassenheim, Voorhout als Warmond zijn momenteel vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. Om op de kosten voor de bibliotheek te kunnen besparen heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld om te onderzoeken of er één centrale bibliotheek in Teylingen kan komen die alle bibliotheekfuncties moet aanbieden. Dit zou inhouden dat er geen bibliotheek meer in elke kern van Teylingen zou zijn.

Met uitzondering van de VVD, die er eerst intern nog over wil praten, lieten de andere fracties maandag tijdens een commissievergadering weten de bibliotheekfuncties in alle drie de kernen in Teylingen zo belangrijk te vinden, dat het door B&W gevraagde onderzoek er wat hen betreft niet hoeft te komen. Men wil dat er in elke kern van Teylingen een bibliotheekvestiging blijft. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in