Noordwijk – Een voorstel van PvdA, Bruisend Noordwijk, PUUR en GroenLinks om 130 extra sociale huurwoningen te bouwen in Bronsgeest, redde het dinsdagavond niet.

Namens die partijen riep PvdA-raadslid Rommie van Dokkum op, om ‘de Noordwijkse woningzoekenden niet in de kou te laten staan’. De partijen wilden drie hectares toevoegen aan het bestemmingsplan Bronsgeest, zodat die extra huurwoningen er kunnen komen, bovenop de al geplande 110 sociale huurwoningen.

Het voorstel redde het niet. Wethouder Theo Alkemade adviseerde om het voorstel niet aan te nemen: ,,We kunnen ons geen stagnatie veroorloven op het huidige bestemmingsplanproces.” NZLokaal-fractievoorzitter Van der Vossen vond, dat het voorstel ‘ad hoc planologie’ was. ,,Het heeft veel impact op deze wijk. We zien die sociale woningen graag op een ander moment terug.”

5 REACTIES

  1. De hele Noordwijkse Jeugd [ vooral de Woningzoekenden ] moeten gaan stemmen.Met een Blok tegen de Nee-stemmers van extra sociale Woningen.Zij mogen ons niet nog een keer 4Jaar vertegenwoordigen .Met elkaar moet het ons lukken.

  2. Sociale woningbouw komt er uiteindelijk wel: elders in de regio gaan ze straks locaties aanwijzen en vervolgens gaat er weer een generatie het dorp uit…

  3. Hoe kan het dat er in de omliggende gemeentes volop gebouwd wordt aan sociale woningen en in Noordwijk wil het maar niet lukken .Is dat omdat jullie geen gewone arbeiders willen hebben in de gemeente maar alleen mnr in pakken en dure auto’s ik hoop dat die hoogmoed eens te val komt zo ga je niet met je eigen bewoners om .Nee je moet ze van buiten af laten komen het eerste wat ze doen is bezwaarschriften in dienen ga zo lekker door .Wat een bestuur allemaal ja knikkers .

  4. Nou mvr vd Vossen die is al bezig met de volgend verkiezingen is ook al bang van Het CDA en VVD want als ze voor stemt wordt ze zeker geen wedhouder en in het verkiezingsprogramma De mond vol over sociale woningbouw dit is pure kiezers bedrog .Ik hoop dat de kiezers dit niet vergeten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in