Beeld: KVDK Architecten

Noordwijk – Geen appartementenhotel op het Jan Kroonsplein, maar woningen voor de inwoners van Noordwijk.

Dat wil de politieke partij PUUR, zo laat fractievoorzitter Taetske Visser weten. Zij vindt, dat de woningzoekende Noordwijker voorrang moet krijgen boven de toeristen. De kans om een unieke locatie als het Jan Kroonsplein te herinrichten komt sporadisch voor, aldus Visser. Uit niets blijkt dat Noordwijk behoefte heeft aan meer hotelaccommodatie. PUUR wil voorkomen dat er (nog meer) spookramen ontstaan door leegstand van hotelappartementen.’’

Omdat Noordwijk een nijpend tekort heeft aan sociale en betaalbare en (huur)woningen moeten deze huizen aan het Jan Kroonsplein verschijnen, stelt Visser. Met een investering van 1,5 miljoen euro zouden ongeveer 50 sociale- en middeldure woningen gebouwd kunnen worden.

13 REACTIES

 1. Prima idee, en ook weg met leegstaande beleggingsobjecten wat men appartementen noemt! Kan zo,n plan ook niet gemaakt worden voor de appartementen van de hotels van Oranje van ruim 1 miljoen per stuk. Hier heeft een woningzoekende ook geen reet aan en wordt de omgeving met deze betonnen blokkendozen opgezadeld en heeft de Noordwijkse economie niets aan. Dus heel snel huisjes aan het Jan Kroonsplein bouwen die stonden er vroeger ook al.Zo houd je de eigen Noordwijkse inwoners op het dorp.

 2. Zolang er ‘polenhotels’ zijn heeft het geen zin om er hotels bij te bouwen. En vanwege de coronaregels waar we (in tegenstelling tot het virus zelf) nooit meer vanaf komen heeft een hotel bouwen al helemaal geen zin meer.

 3. Geen hotels, vakantieparken, winkels, campings, villa’s, bungalows en andere onzin meer bouwen,
  maar alleen betaalbare woningen bouwen voor de inwoners en werkenden van de gemeente
  Noordwijk, als dit is gebeurd dan kan er misschien aan andere bouwvormen worden gedacht !
  En nou aan de slag gemeenteraad en burgemeester !

 4. Heel goed van PUUR. Hier moeten andere politieke partijen gewoon in meegaan. Er staan al veel te veel (overbodige) hotels in Noordwijk en inderdaad zoals Willem strand aangeeft: veel betonnen blokkendozen die vaak lelijk, monsterlijk groot zijn en niet passen in het aanzicht van Noordwijk. Het is/wordt tijd dat de gemeente Noordwijk een halt toeroept aan de dubieuze connecties van projectontwikkelaars, aannemers en architecten die alleen euro-tekens in de ogen hebben staan.

 5. Slim van Puur, zo net voor de verkiezingen, goodwill kweken, plan had natuurlijk ook eerder naar buiten kunnen worden gebracht………

 6. Dromen van sociale woningbouw op die plek is net zoiets als je je afvraagt wat je moet doen als je de hoofdprijs in de Staatsloterij wint.

 7. Inderdaad slim van PUUR, mooie praat, maar jaren lang in de coalitie met 2 wethouders. Alle ruimte en tijd om Bronsgeest te bebouwen, maar nee niet gedaan en zitten miepen over een paar (in verhouding) extra woningen?! Weegt niet op tegen die 660 waarvan een groot gedeelte er allang had kunnen staan. Wel mee eens dat er eens goed gekeken moet worden of we niet genoeg accommodaties voor toeristen hebben en ons meer focussen op de kans voor de jeugdige Noordwijkers.

 8. Helemaal mee eens had Puur al eerder mee kunnen komen. Maar beter laat dan nooit. Nu de rest van de raad nog die hebben ook aan al die foute bouwplannen meegewerkt op een enkele uitzondering na dan.

 9. Waarachtig het lijkt wel of er steeds meer Noordwijkers wakker aan het worden zijn!! Fijn om te constateren maar nu moet de politiek echt eens met de billen bloot. Hoe kan je zo,n woningbouw als STEK v.m. Noordwijkse Woningstichting o.l.v. een KATTUKER verbieden om sociale woningbouw te VERBIEDEN. Hier is n.l. niet tegen op te bouwen. Kom op politiek met jullie BILLEN BLOOT. Ga eens flink worden en niet allen vlak voor verkiezingen. Wat dat slappe gelul daar prikt een normaal weldenkend mens allang doorheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in