Teylingen – Er komen toch geen kantelsloten op de grijze afvalcontainers voor restafval als de gemeente Teylingen overstapt op een nieuwe afvalbeleid. De raadscommissie DEB heeft daar maandag unaniem mee ingestemd.

Eerder had de Teylingse gemeenteraad besloten dat er een kantelslot aangebracht zou worden op de afvalcontainers voor restafval. Hierdoor zou het voor anderen dan de gebruiker van de container niet mogelijk zijn om afval in de container te gooien. Naar nu blijkt zitten er echter veel meer nadelen dan voordelen aan de kantelsloten. Zo gaat het slot open wanneer de container op zijn kant gehouden wordt, kunnen de sloten bij vorst vastvriezen, gaat het inzamelen langer duren, en is ook het transport van de containers van de fabriek naar Teylingen veel duurder omdat er veel minder op elkaar gestapeld kunnen worden. Al deze nadelen waren voor de commissie aanleiding om af te zien van de kantelsloten. Door geen gebruik te maken van de kantelsloten kan de gemeente Teylingen overigens in totaal 363.000 euro besparen.

Wel is het de vraag of het nieuwe afvalbeleid op de geplande datum van 1 januari 2021 kan worden ingevoerd. De fabrieken waar de containers geproduceerd worden liggen namelijk stil als gevolg van de coronacrisis, waardoor het onzeker is of de containers wel op tijd geleverd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in