Bollenstreek – Nu de scholen weer zijn begonnen merken sommige scholen het lerarentekort in Nederland. Hoe staat het ervoor in de Bollenstreek?

Volgens Omar Ramadan van Stichting Sophia Scholen hebben alle 300 klassen op de 28 scholen elke schooldag van de week een leerkracht ingeroosterd. Sophia Scholen heeft een invalpoule als leerkrachten uitvallen en daar staan nog vacatures voor open. De poule bestaat uit minder mensen dan Ramadan zou willen en dat is wel zorgelijk. Het zorgt voor minder ruimte als leerkrachten uitvallen bij ziekte of bijvoorbeeld zwangerschap.

Stichting Openbaar Basisonderwijs Duin en Bollenstreek (OBODB) geeft aan alle posities op de scholen voor de zomervakantie al te hebben ingevuld. Volgens Mini Schouten, directeur-bestuurder OBOBD, is het heel fijn dat de posities zijn ingevuld. Mochten er leerkrachten uitvallen staan er ook nog wel juffen en meesters klaar om die posities op te vullen.

Vooralsnog lijken de landelijke problemen in het basisonderwijs de Bollenstreek nog niet te raken. Het kabinet heeft wel al maatregelen genomen om het lerarentekort aan te pakken. Zo sloten het kabinet en onderwijsorganisaties in april een akkoord dat de loonkloof tussen leraren van het primair en het voortgezet onderwijs dicht. Het beroep van basisschoolleraar moet hiermee aantrekkelijker worden, waardoor het tekort aan leraren afneemt, zo is de verwachting.

1 REACTIE

  1. Mijn kinderen hebben ook op een school onder leiding van Meneer Omar gezeten,als er één met zwangerschapsverlof ging wisten ze niet eens de naam meer als ze weer eens aan het werk gingen.2 leraren elke week was vrij normaal en het laatste jaar ook wel eens 3.hoeveel heb je er nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in