Teylingen – De nieuwe politieke groepering die op 16 maart wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Teylingen zal dat met een blanco lijst moeten doen.

De groepering, die is opgericht door Voorhouter Milan Schenk en uit vier personen bestaat, wilde onder de naam ‘Lijst Schenk’ deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De groepering heeft echter verzuimd om de partijnaam te registreren waarmee aan de verkiezingen zou moeten worden deelgenomen. Daardoor zal de naam niet voorkomen op het stembiljet, maar zal alleen het lijstnummer waaronder wordt deelgenomen op het stembiljet worden vermeld. Dat is lijstnummer 9, zo heeft het Centraal Stembureau van de gemeente bepaald.

Volgens de Kiesraad is het niet verplicht om een partijnaam te registreren. Partijen kunnen ook met een blanco lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In dat geval staat alleen een nummer boven de lijst van de partij op het stembiljet en geen naam. Op het stembiljet komt nu boven de kandidatenlijst alleen het nummer ‘9’ te staan, waardoor het een blanco lijst is. De gemeente Teylingen heeft inmiddels laten weten deze formele aanduiding aan te houden voor alle publicaties omtrent de gemeenteraadsverkiezingen omdat het in overeenstemming moet zijn met het stembiljet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in