Teylingen – Volgens B&W voldoen de spoorwegovergang in Voorhout en beide aansluitende wegen aan de regels die gelden voor dit soort wegen. Wel werd na een ongeluk een attentiebord geplaatst.

Dit antwoordt het college op vragen van D66, die in december opheldering vroeg nadat op de overgang een ongeval was gebeurd. Volgens de partij is de verkeerssituatie onduidelijk. Al eerder pleitte de partij voor maatregelen om de veiligheid te vergroten.

B&W zien geen aanleiding extra maatregelen te nemen. Ook al omdat straks met de randweg de verkeersdruk op het bewuste punt sterk zal afnemen. Wel willen ze met ProRail praten of andere sluitingstijden van de spoorbomen de veiligheid ten goede kunnen komen.

2 REACTIES

  1. Slappe reactie van de politiek. Het kruispunt is onveilig omdat de overstekers vanuit Oosthout naar het centrum overal voor moeten stoppen. De doorstroming is lastig doordat er voor auto’s die links en rechtsaf willen al heel veel gestopt moet worden. Maar ook het voorrang verlenen aan verkeer van rechts en het zebrapad zorgt dat het steeds weer stil staat. De winkelstraat lijkt soms vrij toegankelijk voor iemand die in de wachtrij staat. De niet frequente bezoekers van Voorhout schatten de situatie te makkelijk als veilig. Dan lijkt zo’n stom bordje totaal nutteloos. Meer iets om politici en ambtenaren het gevoel te geven dat ze iets gedaan hebben aan de veiligheid. Zoek nu echt eens een aantal goede oplossingen. Wachten op de Rondweg duurt nog te lang. Bij de volgende dode zal iedereen zich weer opnieuw achter de oren krabben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in