Warmond – Er moet geen moratorium komen op de plannen voor zogenaamde GOM-woningen. Dat betoogde projectontwikkelaar Bart Kuil donderdag als inspreker bij de gemeenteraad van Teylingen.

Enkele partijen in de Teylingse gemeenteraad willen dat er voorlopig geen nieuwe plannen voor GOM-woningen worden ontwikkeld. Zij willen eerst het beleid rond de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) nader onder de loep nemen. Voor Kuil was dat aanleiding om in te spreken tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij is als ontwikkelaar betrokken bij plannen om een terrein met oude leegstaande kassen aan de Vinkenbaan in Warmond opnieuw te ontwikkelen, en om daar na het slopen van de kassen onder andere drie nieuwe woningen te bouwen. “Als er een moratorium komt op het bouwen van GOM-woningen gaat het gebied op slot, en komen de eigenaren klem te zitten. De kassen worden al een jaar niet meer gebruikt in afwachting van de sloop, en als er niets mag gebeuren dreigt het gebied te verrommelen. Het alternatief is dat de eigenaren de leegstaande kassen gaan gebruiken voor de opslag van bijvoorbeeld caravans en boten”, aldus Kuil, die het bouwen van de drie woningen aan de Vinkenbaan “een afronding van de bebouwde kom van Warmond” noemde.

De projectontwikkelaar deed een beroep op de Teylingse gemeenteraad om geen algeheel moratorium in te stellen voor de GOM-plannen, maar elk plan per geval te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in