Geen onderzoek MFA in Bestuurscentrum

Archieffoto Andrea Geijteman

Voorhout- Er komt geen onderzoek naar de eventuele realisatie van een multifunctionele accommodatie in het Bestuurscentrum in Voorhout.

De gemeenteraad van Teylingen behandelde maandag een rapport waarin de mogelijke vestiging van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Voorhout was onderzocht. Conclusie van het rapport was dat de Voorhoutse verenigingen niet echt behoefte hebben aan een dergelijke accommodatie, maar dat er wel behoefte is aan nieuwe huisvesting voor een zogenaamde ‘Bibliotheek van de toekomst’. Deze nieuwe vestiging, die de huidige kleine Voorhoutse bibliotheekvestiging zou moeten vervangen, zou tevens de hoofdvestiging moeten worden van de bibliotheken in Teylingen. Die functie wordt nu vervuld door de bibliotheek in Sassenheim, maar het gebouw daarvan is verouderd en biedt ook minder mogelijkheden. De bibliotheek zelf heeft een voorkeur voor een nieuwe vestiging in het stationsgebied of in de Herenstraat. Een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om nu te onderzoeken waar die nieuwe Voorhoutse bibliotheek zou kunnen komen, kon echter niet rekenen op de steun van de fracties van CDA, Piket en Groen en Leefbaar Teylingen. Zij hadden een amendement ingediend waarin werd gevraagd om te onderzoeken of er geen multifunctionele accommodatie kan komen in het Bestuurscentrum van de gemeente op het Raadhuisplein. Volgens de drie fracties kan het Bestuurscentrum zo uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor de inwoners van Voorhout. Wethouder Arno van Kempen ontraadde het amendement echter, omdat volgens hem de verenigingen zelf hebben aangegeven geen directe behoefte te hebben aan een nieuwe multifunctionele accommodatie. Ook zou er in en bij het Bestuurscentrum te weinig ruimte zijn voor een dergelijke voorziening. Tevens past een dergelijk plan niet in de centrumvisie die onlangs door de raad is vastgesteld.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad zag ook niets in het idee voor een accommodatie in het Bestuurscentrum, en kon het voorstel van B&W steunen om te onderzoeken waar in Voorhout een nieuwe bibliotheeklocatie moet komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in