Geen onderzoek naar ondernemersfonds

Teylingen – Er komt definitief geen onderzoek naar de gang van zaken rond het ondernemersfonds in de gemeente Teylingen.

Tijdens een vergadering van de raadscommissie DEB bleek onlangs al dat een ruime raadsmeerderheid niet zit te wachten op een onderzoek waarin de gang van zaken rond het in Teylingen mislukte ondernemersfonds nader wordt onderzocht. CDA en GroenLinks hadden echter in een motie toch op een dergelijk onderzoek aangedrongen. Dit nadat de gemeente door het Gerechtshof in het ongelijk was gesteld over de in het ondernemersfonds opgenomen retributieregeling. Een Teylingse ondernemer was daarbij door het Hof in het gelijk gesteld over teruggave van de teveel door hem betaalde OZB. De invoering en uitvoering van het ondernemersfonds hadden tot een grote tweespalt geleid tussen de ondernemers in Teylingen.

Volgens wethouder Marlies Volten en de tegenstanders van een onderzoek zou dit alleen maar meer tegenstellingen kunnen oproepen. “De kans bestaat dat een onderzoek het vuurtje alleen maar aanwakkert”, aldus Volten. Zij wil juist proberen om met alle ondernemers weer in gesprek te komen. De andere partijen in de gemeenteraad steunden haar daarin, en wezen de motie van het CDA en GroenLinks dan ook af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in