Nieuwbouwwijk Offem Zuid

Noordwijk – Het bezwaar van Platform Initiatief Noordwijk (PIN) wordt door het college ongegrond verklaard. Het ging om een verzoek tot het opheffen van de geheimhouding inzake documenten met betrekking tot de bouwlocatie Offem Zuid, die sinds 2014 zijn opgesteld.

Dat laat burgemeester Wendy Verkleij weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Vorig jaar besloot de gemeenteraad om voor negen documenten de geheimhouding in stand te houden. PIN heeft hier bezwaar tegen gemaakt. De commissie bezwaarschriften oordeelde echter, dat de geheimhouding voor die documenten mag blijven bestaan.

Het college neemt dat oordeel over. ,,Er zijn geen omstandigheden die ervoor zorgen, dat de gemeenteraad het besluit van 14 juli 2020 zou moeten herzien’’, aldus Verkleij. PIN kan naar de rechter stappen, om alsnog te proberen om de negen documenten in te mogen zien.

2 REACTIES

  1. Ze hebben wat een geheimen er moet zeker iemand gedekt worden wat de gewone burger niet mag weten .Als je niks verkeerd heb gedaan hoef je het ook niet geheim te houden .Maar het zal wel weer stinken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in