Noordwijk – De fouten die in het bestemmingsplan Zeewaardig staan, zijn niet met opzet gemaakt en betrokken personen hadden geen belang bij de fouten. Dat is de conclusie uit een integriteitsonderzoek ingesteld nadat bleek dat in een geactualiseerd bestemmingsplan ruimere bouwmogelijkheden of verkeerde bestemmingen staan dan bedoeld. Onder meer mag door fouten op het Gat van Palace meer gebouwd worden dan gewenst. Na ontdekking liet burgemeester Rijpstra het landelijk bureau Bing onderzoek doen. De fouten zijn veroorzaakt door capaciteitstekort, tijdsdruk of het niet goed samenwerken van ambtenaren met een ingeschakeld extern bureau. De gemeente heeft inmiddels maatregelen genomen om deze fouten in de toekomst te voorkomen.

3 REACTIES

  1. Och voor een slordige 15 -20 euro per inwoner van Noordwijk is dit ook weer onderzocht en wat iedereen betrokken bij dit project al wist niemand kon er wat aan doen door de drukte hoe kan men het bedenken.

  2. De BWT (Bouw en WoningToezicht) taken van Noordwijk liggen niet op het gemeentehuis maar worden uitgevoerd door de Omgevingsdienst West-Holland te Leiden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in