Lisse – De ontwikkeling van starterswoningen bij de Greef is ondoorzichtig en zonder participatie, dat zeggen omwonenden. Uit opgevraagde stukken door omwonenden blijkt dat de 25 oorspronkelijk geplande woningen waarschijnlijk niet winstgevend zouden zijn. Bewoners hebben daarom het vermoeden dat de gemeente om financiële redenen nu als doel heeft om 40 woningen neer te zetten van zesenhalf hoog. In twee jaar tijd heeft niemand van het college nog willen praten over de ontwikkeling, aldus de omwonenden.

De Lissesse politiek sprak donderdag over het openbaar maken van geheime stukken rond de ontwikkeling, om zo transparantie te geven over het proces. De VVD gaf tijdens de commissievergadering aan graag een open overheid te zijn en inzicht te willen geven: “zo kunnen we de angel uit de onvrede halen”. Ook D66 en SGP-CU wilden hierin meegaan: “we willen een betrouwbaar bestuur.” Het CDA zag echter het maatschappelijk belang niet van het openbaar maken van de stukken.

Wethouder Langeveld gaf aan dat het gebruikelijk is in de voorfase van een ontwikkeling nog geen geheime stukken vrij te geven en ze wil voorkomen dat er te veel zwartgelakte pagina’s worden vrijgegeven. De VVD gaat nog in gesprek om zich hiervan te laten overtuigen. Volgende week zal tijdens de raadsvergadering het definitieve besluit worden genomen over het openbaar maken van de stukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in