Bollenstreek – Er is in de Bollenstreek geen toename van het aantal aanvragen voor bijstandsuitkeringen, schuldhulpverlening of hulp van de voedselbank.

Wethouder Arno van Kempen liet dit donderdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Teylingen weten als antwoord op vragen hierover van Edith Alkemade (D66). Zij refereerde aan een brief die vakbond FNV naar de gemeenten heeft gestuurd over extra kosten die minima moeten maken in deze coronatijd. Voor mensen met een kleine portemonnee is het leven door velerlei oorzaken duurder geworden, aldus de FNV in de brief. De vakbond wijst onder andere op het verlies van werk en inkomen, het moeten laten bezorgen van boodschappen bij ziekte en het aanschaffen van mondkapjes. Daar bovenop komt nog een aantal extra zorgkosten die verband houden met de coronacrisis. Volgens raadslid Alkemade heeft de fractie van D66 tijdens de coronacrisis wel vele mooie initiatieven zien ontstaan in de Teylingse gemeenschap, waaronder mondkapjes maken voor het zorgpersoneel. Daarnaast ziet men in de decembermaand vaak inzamelacties bij basisscholen, kerken en supermarkten ten behoeve van de voedselbank.

Uit gegevens van onder andere de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD) blijkt volgens wethouder Van Kempen echter dat tijdens deze coronacrisis geen toename te zien is van hulpvragen voor bijstandsuitkeringen, schuldhulpverlening of hulp van de voedselbank. Wel zien voedselbanken dat er momenteel minder voedsel wordt aangeleverd, maar volgens Van Kempen wordt dat gecompenseerd doordat er meer geld gedoneerd wordt. Daarnaast verstrekt de voedselbank ook gratis mondkapjes aan de cliënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in