Teylingen – De gemeente dient uithuisplaatsingen waarbij kinderen betrokken zijn in principe te voorkomen. Dat vindt het Teylingse ChristenUnie-raadslid Frans Nederstigt.

Nederstigt liet dit maandag weten in de vergadering van de raadscommissie Welzijn tijdens de behandeling van het beleidsplan Schuldhulpverlening. Het komt voor dat er als gevolg van schulden uithuisplaatsingen plaatsvinden, maar Nederstigt vindt het ongewenst dat dit gebeurt als er ook kinderen bij betrokken zijn. Daarnaast zijn de kosten die gemoeid zijn met uithuisplaatsingen vele malen hoger als mensen noodgedwongen naar een maatschappelijk opvang moeten. Zo’n omgeving vindt hij ook niet geschikt voor gezinnen met kinderen. Nederstigt vroeg zich af of de gemeente beleidsvrijheid heeft om in deze gevallen uithuisplaatsingen te voorkomen. De CU’er kreeg voor deze opstelling steun van enkele andere raadsleden.

Wethouder Arno van Kempen denkt dat de gemeente een dergelijke beleidslijn wel kan instellen, al wijst hij er wel op dat ook een gemeente gebonden is aan een uitspraak van een rechter. Die kan immers wel bepalen dat een gezin uit huis geplaatst dient te worden, bijvoorbeeld na een grote huurschuld. Door het antwoord van de wethouder beraden enkele fracties zich er nu over of hierover een motie moet worden ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering in december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in