Noordwijk – Ondanks een aantal geblesseerde spelers won Fluks de eerste wedstrijd in de zaal van De Corvers met 15-21.

In de voorbereiding op het nieuwe zaalseizoen speelde Fluks een aantal oefenwedstrijden. Traditioneel levert de overgang van het veld naar de zaal het risico op blessures op en dit jaar was daar geen uitzondering op. Basisspelers Marlou Passchier en Joëlla van Baren liepen beiden enkelblessures op en zijn voor een aantal weken uitgeschakeld. Tel daarbij op de nog van een gebroken pink herstellende Maurits van der Vos en de afwezige Willemiek van Duijn en zie hier de puzzel die gelegd moest worden om een volledig team op de been te brengen voor de wedstrijd in Hilversum, tegen oude bekende De Corvers. Dit team is samen met Fluks één van de favorieten voor het kampioenschap, dus de eerste wedstrijd van het zaalseizoen beloofde meteen al een sleutelwedstrijd te worden.
De Noordwijkse korfballers startten de wedstrijd met debutante Min-Zi van Mackelenberg en oud-gediende Marloes Varkevisser in de basis. Joost Passchier opende de score en na de gelijkmaker was Wouter Westgeest in korte tijd twee maal succesvol uit vrije ballen. De openingsfase was zeer hectisch, vooral door een aantal dubieuze beslissingen van de soms autoritair leidende scheidsrechter. Dit leverde bij beide ploegen veel frustratie op. Coach Enrico Mud greep in met een snelle time-out, waarin hij zijn team op niet mis te verstane (en voor de hele zaal hoorbare) wijze vertelde te stoppen met randzaken en zich bezig te houden met waar ze goed in zijn, namelijk korfballen. Dit had het gewenste effect, want waar de spelers van De Corvers verder gingen met het leveren van commentaar op de arbitrage, lag bij Fluks de focus weer op het spel. Toch konden de Noordwijkse korfballers niet uitlopen, omdat met name de heren van De Corvers gemakkelijk tot scoren bleven komen. Bij 8-8 kreeg Fluks meer grip op het spel, en via onder meer 3 scores van Jan Passchier kwam de ruststand van 8-13 op het bord.

Na de pauze verving Maaike Peschier (die daarmee haar debuut maakte in Fluks 1) de met een slepende blessure kampende Demi van Duin. Het voor de pauze geslagen gat bleef in stand, vooral door een aantal scores van Marloes Varkevisser die daarmee aantoonde het spelletje nog niet verleerd te zijn. Hoewel Fluks verdedigend nog wat steken liet vallen, kwam de overwinning niet meer in gevaar, en bij een 15-21 eindstand kon opgelucht teruggekeken worden op een sterke wedstrijd.

Scores Fluks: Joost Passchier (6), Marloes Varkevisser en Wouter Westgeest (beiden 5), Jan Passchier (4), en Sebastiaan Mud (1).

Volgende week speelt Fluks de thuiswedstrijd tegen Nikantes uit Rotterdam (dat eveneens de openingswedstrijd wist te winnen). De wedstrijd in de sporthal aan de Duinwetering begint om 17.20.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in