Willekeurige foto van een geluidsscherm

Noordwijkerhout – Raadslid Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) pleit voor het plaatsen van geluidsschermen langs de N206.

Volgens hem klagen met name omwonenden bij de Koninginneweg en de wijk Duin en Dal over het almaar toenemende verkeer. Duivenvoorde roept het college van burgemeester en wethouders op, om hierover met de Provincie Zuid-Holland in gesprek te gaan.

De geluidsschermen moeten dan komen op de plekken, waar de N206 door bewoond gebied gaat. En als er op die geluidschermen ook zonnepanelen worden aangebracht, helpt dat ook met het opwekken van duurzame energie, aldus het raadslid.

1 REACTIE

  1. Prima plan, daar kan niemand tegen zijn alleen die paar zonnepanelen daar zijn best complex en onnodig duur, een wand met gaas en klimop dempt het geluid altijd beter,.staat leuker en vangt direct co2 e.d. op. Bovendien is groen nog altijd de beste ‘aardekoeler’ wat er bestaat.
    En dan is er ook nog extra stof van uitlaatgassen en bandenslijtage die op het glas neerslaat en de oobrengst aanzienlijk afnemen. Al met al is een zonnepaneel op deze plaats niet bepaald rendabel. Laat dit raadslid zijn idee gelden tot plaatsen op grote bestaande daken.. daar hebben we er al genoeg van die onbenut blijven.. en straks ook op de nieuwe Schelft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in