Noordwijk – De eigenaar van een perceel aan de Duinweg, dat sinds 1995 in gebruik is als paardenweitje en volkstuin, beklaagt zich bij B&W en gemeenteraad over de slechte communicatie van de gemeente.

In 1997 en 2001 ontving de briefschrijver een gemeentelijke aankondiging van onderzoek naar oneigenlijk gebruik van bollengrond. Als onregelmatigheden zouden worden geconstateerd, zou de gemeente dat melden. Omdat de eigenaar niets meer hoorde, ging hij ervan uit dat het perceel aan de Duinweg niet onrechtmatig in gebruik was. In 2020 ontving hij weer een brief over hetzelfde onderwerp. Diverse telefoontjes met de behandelend ambtenaar leverden steeds de belofte op dat de zaak zou worden uitgezocht, maar de briefschrijver hoorde nooit meer iets. Volgens de eigenaar van het perceel is dit “een bijzonder staaltje regentengedrag met een uitzonderlijke minachting voor betrokkene”. Uit berichten in de media begrijpt de grondeigenaar dat paardenweitjes van vóór 1996 ongemoeid worden gelaten.

De briefschrijver verwacht “op ZEER korte termijn schriftelijke bevestiging van formalisatie van het huidige gebruik van het perceel en de opstallen. En een verklaring voor de onzinnige werkwijze met betrekking tot deze zaak.”

6 REACTIES

  1. De rijken hebben het voor het zeggen die hebben hut privé stallen .Maar de echte paarden liefhebber die moeten wijken .En van stukken grond af die in het geheel niet rendabel zijn voor de bollenteelt .Ik wil wedden als die stukken vrijkomen dat er via het gom er weer villa’s op gezet gaan worden .Aan de boeren kant drie grote villa’s op bollen grond met een paarde wei er achter .Dat mag wel centen centen .

  2. Hier wordt het met twee maten meten door de politiek nog eens duidelijk zichtbaar. Als iets niet mag dan geldt dat toch voor iedereen in een democratie maar het moet wel duidelijk zijn. En inderdaad die grote GOM villa’s die je bedoeld passen daar helemaal niet. Trouwens er verdwijnen steeds meer zichtlijnen door die Gom villa”s !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in