Teylingen – De gemeente Teylingen stopt volgend jaar vrijwel zeker met het mede-financieren van het muziekonderwijs op de basisscholen.

Momenteel ontvangen de basisscholen een bijdrage van zowel het Rijk als de gemeente voor het geven van muziekonderwijs. Het college van B&W wil echter stoppen met het betalen van de gemeentelijke bijdrage, omdat men vindt dat het geen gemeentelijke taak is om het muziekonderwijs te financieren. De scholen ontvangen hier immers al geld voor van het Rijk.

Hoewel een definitief besluit zal worden genomen tijdens de begrotingsbehandeling op donderdag 7 november, bleek maandag tijdens een commissievergadering dat een meerderheid van de gemeenteraad (VVD, Trilokaal en GroenLinks) zich op dit moment wel kan vinden in de opstelling van het college.

1 REACTIE

  1. Van de VVD verwacht ik niet anders. Maar Trilokaal en Groen Links moeten zich diep schamen! Muziek is uiterst belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen er hun verdriet in kwijt, maar er ook veel plezier aan beleven. Hiermee stoppen is een buitengewone slechte beslissing!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in