Hillegom – Inbrekers slaan een verlicht huis liever over. Laat daarom een lampje aan als je niet thuis bent, zeker nu het weer sneller donker wordt, adviseert wijkagent Marco Giesbergen. Donderdag maakte hij met burgemeester Arie van Erk een ronde door Hillegom. Bij onverlichte woningen deden ze een brief in de bus, die inwoners kunnen inruilen voor een tijdschakelaar.

Rond zeven uur begint het te schemeren in de straten van Hillegom. Achter veel ramen is leven te zien: mensen hangen op de bank voor de tv of zijn bezig in de keuken. Maar soms vormt het venster een zwart vlak en oogt het huis verlaten. “Hier is het wel erg donker”, vindt wijkagent Marco Giesbergen. Hij kijkt even omhoog: ook op de eerste verdieping brandt geen lamp. Dan duwt hij een envelop door de brievenbus. De bewoners zullen bij thuiskomst een brief met tips vinden. Op vertoon van deze brief kunnen ze op het gemeentehuis een tijdschakelaar afhalen.

Tijdens de Week van de Veiligheid proberen gemeente en politie mensen bewuster te maken van wat ze zelf tegen inbraak kunnen doen. Elk jaar is het weer te zien in de inbraakcijfers: in de donkere maanden worden de meeste inbraken gepleegd. “Door de winter heen zien we toch behoorlijk wat inbraken in Hillegom”, vertelt burgemeester Arie van Erk. De burgemeester raadt inwoners aan om licht te laten branden of een tijdschakelaar te gebruiken.

2 REACTIES

  1. Ze kunnen beter meer agenten aan nemen denk je nu echt dat een lampje dat schorem tegen houd nee dus er zijn toch wijk agenten ja op papier maar je ziet er geen een .

    • Agenten houden aggressief schorem ook weleens de handen boven het hoofd heb ik ervaren. En wees gerust, er komen duizenden Boa’s bij i.p.v. zorgpersoneel om de coronagedoe te handhaven.. en meer politie houdt geen inbrekers tegen. Deze zijn enkel voor symptoombestrijding achteraf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in