Noordwijk – De financiële positie van de gemeente Noordwijk is solide. Dat bleek dinsdagavond tijdens een presentatie van wethouder Roberto ter Hark aan de gemeenteraadsleden.

Het eigen vermogen is met 5 miljoen euro gegroeid naar 141 miljoen euro. Een deel van de meevallers komen vooral door een hogere toeristenbelasting (700.000 euro) en een half miljoen euro door een hogere uitkering van de Rijksoverheid. Daarnaast kwam er vorig jaar extra geld binnen voor jeugdzorg (200.000 euro), parkeren (300.000 euro) en kunst en cultuur (300.000 euro).

Tegenvallers waren er ook. De gemeente was 900.000 euro extra geld kwijt met betrekking tot de Omgevingsdienst West-Holland voor het ‘beleid milieu’. Ook voor de wachtgeldverplichtingen voor ex-wethouders moet Noordwijk 400.000 euro meer uit de zakken halen. Ter Hark: ,,Dat heeft te maken met de rente die de pensioenfondsen berekenen, die ons extra kost.’’

5 REACTIES

 1. Mijn baas gaat echt geen hogere pensioenpremies betalen omdat de lage rekenrente anders tot lagere pensioenuitkeringen leidt. Waarom een gemeente, de burgers dus, dat dan wel moet doen is mij een raadsel.

 2. Heel bijzonder dat er zoveel uren zitten in het eindeloos vergaderen cq polderen over een bedrag dat ruimschoots beschikbaar is.
  Elk dorp bestaat bij gratie van een sporthal en zwembad(je). Al die uren en het dure advies van OLCO, wat een verkwisting van het geld vd burgers.
  Alles volgend: uit alle stukken en online vergaderingen gaat het maar over 1 ding (ook bij andere onderwerpen), namelijk “gelijk krijgen”.
  Men is hier totaal vergeten dat zij gekozen zijn door de burgers, die hun salaris ophoest (!!) om hun belangen te behartigen.
  Hoe simpel en is het: als de sporthal niet was afgebrand, hadden we gewoon een zwembad en sporthal gehad.
  Kortom: time-management! Beslissen en overgaan tot actie!

 3. Odwh maar gouw afschaffen want die willen van het jaar nog meer geld heeft geen nut kunsten kunst en cultuur ook wel minder . En dan die wedhouders Lopen die ook bij het uwv voor een sollicitatie cursus. Zo als elke Nederlander die de zak heeft gekregen .Lopen er dan vier wedhouders die hun hand op houden want als het er maar twee zijn dan krijgen ze schandalig veel geld en vier wedhouders dan is het nog schandalig .Een werk nemer in het bedrijfsleven gaat gelijk naar de tachtig procent met diverse verplichtingen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in