Gemeente in gesprek met EuroParcs

Warmond – Wethouder Marlies Volten heeft binnenkort een gesprek met EuroParcs, het bedrijf dat onlangs de Warmondse camping/jachthaven Spijkerboor heeft overgenomen.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB wilden verschillende raadsleden weten wat er gaat gebeuren nu EuroParcs eigenaar is geworden van Spijkerboor. Op de camping staan momenteel chalets, waarvan de eigenaren de grond huren van Spijkerboor. Zij maken zich zorgen over de toekomst van hun bezit, nu EuroParcs heeft laten weten dat het bedrijf Spijkerboor wil laten uitgroeien tot een ’eigentijds vakantiepark dat past bij de waterrijke ligging’. Volgens wethouder Volten is EuroParcs gebonden aan de bepalingen in het bestemmingsplan, en als het bedrijf iets anders wil dan nu in het bestemmingplan is opgenomen zal de gemeenteraad daar mee moeten instemmen.

Volgens de wethouder zijn de ontwikkelingsmogelijkheden voor Spijkerboor beperkt omdat de ontsluitingsweg naar de camping/jachthaven maar een beperkt aantal verkeersbewegingen toelaat. 

1 REACTIE

  1. Spijkerboor is totaal ongeschikt voor grootschalige all year round recreatie, wat het business model is van organisaties zoals EuroParcs.
    Los van de zachte grond en kwetsbare dijk, waardoor bouw van huizen niet kan, kan de smalle Boekhorsterweg onmogelijk een constant komen en gaan van auto’s verwerken.
    Omwonenden worden al gek bij het idee. Als men niet bekend is hoe voorrang te nemen of te geven, loopt de boel binnen de kortste keren vast.
    De Gemeenteraad mag nimmer vergunning afgeven om hier recreatie op te schalen.
    Kortom, het moet bij het oude blijven……….kleinschalig dus en handen af van het chaletpark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in