Het terrein van Admiraal-De Witt

Noordwijk – De gemeente Noordwijk koopt het perceel van visrokerij en haringhandel Admiraal-De Witt in de Schoolstraat. Dat stellen B&W voor aan de gemeenteraad.

Met de aankoop is € 2.300.000,- gemoeid. Daarmee krijgt de gemeente veel bewegingsruimte in het gebied rond de kop van de Hoofdstraat. Admiraal-De Witt grenst namelijk aan het perceel Verloop dat al in eigendom is van de gemeente. Het gaat in totaal om 5.000 m2 grond. Het terrein zal de komende jaren eerst als tijdelijke parkeerplaats voor zo’n 150 auto’s dienst doen. Dat is nodig om de vervallen parkeerplekken in het gebied te compenseren. Daarna moet op het perceel “passende” woningbouw komen. Het streven is dat de bestemmingsplanprocedure nog dit jaar wordt opgestart.

Uiterlijk 18 mei zou de gemeenteraad akkoord moeten gaan met het plan van het college. Admiraal-De Witt heeft inmiddels laten weten dat zaterdag 1 mei de laatste dag is dat de winkel open gaat.

4 REACTIES

  1. Ook weer een historisch stukje Noordwijk waar je leuke huijes kan bouwen in de sfeer van vroeger kan bouwen om te wonen. Dan worden we pas echt Quality Coast.

  2. Hopelijk krijgt de gemeente wel een bonnetje dat ze betaald hebben en hopelijk wordt dit goed opgeborgen. Zo niet, krijg je over 25 jaar hetzelfde lachwekkende, maar ook schandelijke, gedoe als nu bij de welles/nietes aankoop van het oude politiebureau!

  3. Laat ik voorop stellen dat ik de familie Admiraal-de Witt het allerbeste gun in deze voor hen slepende kwestie. Maar de geplande bouw was natuurlijk exorbitant massaal voor dit stukje oud-zeedorp. Logisch dus ook dat dit niet is losgekomen.
    Maar met deze uiterst slinkse zet van de gemeente om in de aankoop uitkomst te bieden dient zich een nieuw probleem aan. Want wie mag straks de bouwplannen van de grondeigenaar goedkeuren? Zoals gebruikelijk, de gemeente. Maar van wie keuren zij dan de plannen goed? Juist van diezelfde gemeente. Dit lijkt verdacht veel op het WC-eend-effect.
    Als het gemeentebestuur slim is gaat zij op voorhand in overleg met de omwonenden en direct belanghebbenden. Maar dat is – zoals al veel vaker aangekaart in dit soort kwesties – waarschijnlijk tegen dovemansoren gezegd.
    Eerst maar eens die broodnodige parkeerplaatsen en de bouwperikelen voor een volgend college achterlaten. Want overleg op voorhand, daar heeft de gemeente Noordwijk niet zoveel mee….

  4. Weten jullie bij de gemeente als je iets koopt dat je daarvoor naar een notaris moet op de Voorstraat zetten twee kantoren maar dat wisten jullie zeker al .En als het gepasseerd is vraag dan om een bewijsje .Want als daar vragen over zijn kunnen jullie het bewijsje laten zien .Heb ik het nu goed uitgelegd dus niks weg gooien of verbloemen want wat er gebeurd is met dat politie bureau is natuurlijk schandalig en het wordt zo van tafel geveegd.En nu over de aankoop van dat stuk grond van de Firma Admiraal we zullen het missen .velen met mij maar als hier in de toekomst nog een mooie huisjes gebouwd gaan worden hebben de Noordwijkers er vrede mee maar!!!!!!!!!!!!!.We wonen in een dorp waar ze liever parkeerplekken hebben die elke avond leeg staan en hyacinten die zijn voor deze gemeente belangrijker dan betaalbare woningen.Maar we hebben hoop want er komen nieuw verkiezingen aan .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in