Gemeente koopt noodstroomaggregaat

Teylingen – De gemeente Teylingen gaat zelf een noodstroomaggregaat aanschaffen.

Vlak na het ontstaan van de gemeente Teylingen in 2006 heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met het Sassenheimse kraanbedrijf Verschoor dat er in het geval van uitval van stroom kan worden beschikt over een noodstroomaggregaat. Dat zou dan kunnen worden geplaatst bij het Bestuurscentrum in Voorhout of het Gemeentekantoor in Sassenheim, waardoor de gemeentelijke diensten in deze gebouwen bij een stroomuitval ongestoord voortgang zouden kunnen vinden. Voor het beschikbaar houden van het aggregaat betaalde de gemeente jaarlijks een bedrag aan Verschoor. B&W vindt het nu echter ongewenst om bij het uitvallen van vitale onderdelen van de gemeentelijke dienstverlening afhankelijk te zijn van een derde partij, en wil daarom de overeenkomst met Verschoor opzeggen.

Om nu een eigen noodstroomaggregaat aan te schaffen stelt B&W voor om 50.000 euro uit te trekken. De raadscommissie DEB kon hier woensdag mee instemmen, met het verzoek dat gestreefd wordt om een zo duurzaam mogelijk aggregaat aan te schaffen.

2 REACTIES

  1. De gemeente Leiden heeft in 1999 een noodstroomagregaat aangeschaft , draait elk half jaar om te testen (heel duur)
    Verder nog nooit nodig geweest. 50.000 euro kan niet , 500.000 euro komt eerst.

  2. Een gemeente die denkt zelf zo’n voorziening beter te kunnen regelen dan een particulier bedrijf ? veel succes als de stroom uitvalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in