Politiebureau op de Duinwetering dat op dit moment wordt verbouwd.

Noordwijk – De Noordwijkse gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met de aankoop van het politiebureau Duinwetering.

Het gebouw gaat 1.185.000 euro kosten en het geld komt in de zakken van de politie. Daarnaast investeert de gemeente nog eens 1,3 miljoen euro aan verbouwingen en duurzaamheidsmaatregelen.

Het is nog altijd niet zeker, of de politie in de jaren ’90 wel een miljoen gulden heeft betaald, om dit gebouw in bezit te krijgen. Een motie van PUUR om met hulp van een externe accountant de onderste steen hierover boven te krijgen, redde het niet. Met acht stemmen voor en achttien tegen werd dit voorstel verworpen.

10 REACTIES

 1. Dit is toch van de gekke en maar voorstemmen de onderste steen moet boven komen jullie zijn wel met geld van de gemeenschap bezig .Dit kunnen jullie niet maken schandalig .

  • Helemaal mee eens Piet, lekker transparant bezig, hier moet toch duidelijkheid over komen, is een verplichting tegenover de inwoners, jullie zitten daar om hun te vertegenwoordigen

 2. Wie heeft de verzekering en de onroerend goed belasting al de jaren betaald.
  Bij de belastingdienst moet toch ook bekend zijn van wie het pand is ?
  Dit kan het gemeente bestuur als je geloofwaardig wil blijven niet zomaar laten schieten,
  het is geld van de burgers, als het hun eigen geld was deden ze meer moeite om het uit te zoeken.

 3. Wat een ongelofelijk verhaal. Ga na wie dit ooit geregeld heeft of niet, voor de destijds verantwoordelijke gemeente Noordwijk en de destijds verantwoordelijk wethouder. Anders maak je je als college van nu totaal belachelijk. Voor het kopen van b.v. een woning ga je toch ook naar de notaris om dit vast te laten leggen in een akte die ook bij het kadaster bekend is. Hier is ook nog steed sprake van in dit verhaal waar Noordwijk nog steeds eigenaar van is volgens dit kadaster!!. Zit de gemeenteraad dan ook al te slapen door nu al met de koop in te stemmen. Moet er soms iets afgedekt worden???? Anders bel je het ministerie op hoe het zit, die moeten toch kunnen bewijzen dat het gebouw van hen is, Dit hoort toch op papier te staan? En bevolking volgend jaar mogen we weer stemmen. Ben daarom benieuwd wie er met de koop hebben ingestemd. Zo bepaal ik dan mijn stem. Niet door gladde verkiezings praatjes!!!! Het gaat toch om GEMEENSCHAPS GELD!!!!!!

 4. Zo’n wethouder wil scoren over de ruggen van de inwoners en als er iets mis gaat zijn we niet thuis .Zit die hele gemeente raad op een paar na te slapen of willen ze vriendjes blijven voor de nieuwe verkiezingen .Dit is niet schandalig maar gewoon volks verlakkerij .Mensen het gaat hier wel om dik twee miljoen en ze verhogen alles maar met een glimlach.Ik hoop dat her tegen de tijd dat er verkiezingen zijn er toch nog eens terug wordt gekeken wat deze gemeente raad de afgelopen jaren verkloot hebben .Schande schande en nog eens schande .Als de maatschappij zo in elkaar zit kan ik begrijpen dat er mensen zijn die nooit meer naar een stembus gaan .

 5. Er moet toch een overheidsinstantie zijn waarbij deze onverkwikkelijke zaak aanhangig gemaakt kan worden. De gemeente wordt hopelijk toch ook gecontroleerd? Het lijkt erop dat iets uit het verleden wordt afgedekt. Hoeveel financiele en politieke lijken zijn er nu al uit de kast gevallen en gaan er nog vallen?

 6. Wat gek he er heeft nog geen Raadslid gereageerd op deze keiharde en terechte beschuldigingen van uit terecht heel boze inwoners, en raadsleden er zijn er nog veel meer in Noordwijk geloof me maar.

 7. We hebben toch nog altijd een burgemeester Wendy Verkleij, is die niet in staat om wethouder Sjaak van den Berg aan te spreken op zijn
  tekortkomingen en in te grijpen of is dit te veel gevraagd !

 8. Heeft de belasting dienst hier geen vragen over het kan toch niet zo zijn dat dit allemaal kan in een gemeente hier moet de onderste steen boven komen of er wordt wat weg gehouden wat de burger niet mag weten .wie was de wedhouder in die tijd die hier over ging het een grote schande .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in