(archieffoto)

Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft drie kansen om 6 percelen grond van Bever Holding, een bedrijf van Ronnie van de Putte, te kopen. De percelen worden op 7 december geveild omdat een leningverstrekker geld wil zien. De gemeente heeft het voorkeursrecht gemeenten op 6 percelen gevestigd, waardoor de grond eerst aan de gemeente aangeboden moet worden. Als het bod in de onderhandse verkoop overboden wordt, krijgt de gemeente nog een kans om een aanbieding te doen. Als het dan nog niet lukt en de percelen worden geveild dan kan de gemeente ook meedoen met die veiling. Het gaat om het Gat van Palace, een perceel achter het Prominent Inn, 4 percelen aan de Zeereep en het perceel van voormalig drukkerij Dekker aan de Schoolstraat. Op dit laatste stuk wil de gemeente graag sociale woningbouw. Met het stuk grond waar manege Meeuwenoord voor de brand stond, doet de gemeente niets. Daar is nauwelijks ontwikkeling mogelijk vanwege de Natura 2000-bescherming.

5 REACTIES

  1. En het geld is op als je zo naar de begroting kijkt .En als het toch gekocht wordt gaat de OZB zeker naar 50% verhoging want het moet toch ergens vandaan komen .En wat gaan we doen met Al die grond huizen bouwen voor de gewone Noordwijkers .denk het niet .Of heeft het kuuroord al zoveel opgebracht .Het zullen wel parkeer plaatsen worden want daar zijn ze nog al gek op in Noordwijk aan de zee.

  2. De gemeente loopt altijd al als een schoothondje achter vd Putte aan, en dat kost geld. Als ze hem nou eens negeren, die veilingen worden toch opgeboden met stromannen. Betaal geen cent. Als vd Putte of een stroman wat wil bouwen kan de gemeente de boel toch eindeloos traineren en tegenhouden..zo is de grond niks waard en gaat onze ozb niet van pissebed naar kakkebed

  3. Het zou fijn zijn als de gemeente het Gat van Palace koopt. Dan kan het gebruikt worden voor evenementen zoals concerten, zang en dans, kinderactiviteiten, theater enz. Het wordt dan een multi functioneel plein voor de Noordwijkers en toeristen.Een win win situatie.
    En , niet geheel onbelangrijk het open zicht vanuit de hoofdstraat naar zee blijft gehandhaafd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in