Noordwijk – Het CDA wil dat de gemeente optreedt tegen het vuil naast afvalcontainers. Er zijn veel klachten binnengekomen bij de gemeente en ook op social media wordt er veel geklaagd.

Burgemeester Verkleij heeft toegezegd te gaan optreden tegen dit zwerfafval en de kans wil vergroten overtreders op heterdaad te betrappen. Daarnaast mogen boa’s zwerfvuil napluizen op adresgegevens, al is dat vaak tevergeefs. Vervuilers verwijderen vaak adresstickers en andere sporen.

De burgemeester zal binnenkort een toelichting op het tegengaan van zwerfvuil aan de commissieleden sturen.

4 REACTIES

  1. Deze overlast is al zo oud als de weg naar Kralingen.
    Zo’n 25/30 jaar geleden werd de Infolijn gelanceerd (nu Fixi). Ook toen was deze overlast er al. Uitpluizen van afval was toen ook al weinig succesvol (spreek uit ervaring). Overtreders betrappen kan, denk ik, alleen met cameratoezicht of 24/7 er iemand naast zetten (niet haalbaar).
    Met het, tegen betaling, laten ophalen van grof vuil zal dit alleen nog maar toenemen.

  2. Deze verkiezingsretoriek kunnen ze al jarenlang elke week wel van stal halen, het enige wat helpt is dat mensen elkaar (met gevaar) erop aanspreken en de Boa’s instructies krijgen af te leren zich niet eerst te focussen op auto’s maar 50 meter vooruit te kijken.

  3. Probleem is al jaren aan de gang. Na pluizen van gedumpt vuil op adressen, wat wil je daar mee bereiken? In het verleden (spreek ook uit ervaring) is ook geprobeerd gedumpt afval na te pluizen op adressen. Conclusie daar kunnen we niets mee want is niet te bewijzen dat gevonden adres(sen) ook de dumper(s) is/zijn. En dan hebben we ook nog de zomerhuisjes, de polenhotels, bewoners van vakantieparken en campings waar soms geen afvalbakken of enkele afval bakken staan die niet toereikend zijn. Deze mensen moeten hun afval ook kwijt en zetten het dan neer bij de milieuparkjes. Voorts de vele bedrijven die hun afval neerzetten bij de milieuparkjes………..Kort om gemeente Noordwijk, bij melding van gedumpt vuil bij milieuparkjes gewoon opruimen. Of anders een leger BOA’s aanstellen die gaan posten bij milieuparkjes en ondergrondse afvalcontainers.

  4. Een deel van de oplossing van de zwerfvuilproblematiek ligt in het platform WePlog. Downloadt en gebruik de gratis app via http://www.WePlog.be . Benieuwd wat jullie ervan vinden. Reeds twee jaar in gebruik in België, meer dan 5000 zwerfvuil vrijwilligers gebruiken deze app regelmatig en ruimen zo 60.000 kilometer straten en stranden in België. Jullie kunnen dit ook eenvoudig in Nederland gebruiken. Succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in