Gemeente nog niet op zwart zaad

Foto PB

Noordwijk – De gemeente Noordwijk houdt de komende jaren veel geld over, zo blijkt uit de presentatie van de perspectiefnota 2021, die maandagavond plaatsvond. 2019 bleek ook een financieel gunstig jaar.

Met name de parkeerinkomsten blijken gouden eieren te zijn. De kosten hiervoor bedragen 1,1 miljoen euro, maar vorig jaar leverden de parkeermeters maar liefst 3,8 miljoen euro op. Ook de toeristenbelasting blijkt 670.000 euro meer op te leveren, dan eerst gedacht was. Volgend jaar blijft er onderaan de streep nog 928.000 euro over en in 2023 en 2024 groeit die reserve op de begroting zelfs naar respectievelijk 1 en 1,7 miljoen euro.

Wel zijn er vanwege de coronacrisis nog allerlei onzekere factoren. Ook krijgt Noordwijk, net als alle andere kleine en middelgrote gemeenten, de komende jaren minder geld van de rijksoverheid.

3 REACTIES

  1. Het is toch een schande om de parkeervergunningen voor Noordwijkers 250% duurder te maken en 2.7 miljoen EU per jaar over te houden aan parkeren!!!

  2. En alles gaat om hoog dit is toch niet te begrijpen kunnen ze weer een hoop onzin bedenken laten we eerst maar eens kijken over een paar jaar .Een sociale kalender kuuroorden gooi eerst de vaste lasten maar eens naar beneden daar hebben de bewoners van Noordwijk wat aan een vuilnisbak kan niet geleegd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in