Gemeente Noordwijk heeft zelf ook moestuinen op bollengrond

Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft zelf ook moestuinen op grond waar de bestemming bollengrond op rust. Het gaat om een moestuinencomplex noordelijk van de Northgodreef. De gemeente verhuurt de grond aan particulieren. De gemeente is dan ook een van de 30 eigenaren die als eerste in het handhavingstraject van de Omgevingsdienst West Holland (ODWH) is benaderd. De gemeente is net zoals andere eigenaren van paardenweitjes en moestuinen in gesprek met de ODWH om tot een oplossing te komen. Volgens wethouder Sjaak van den Berg komen ze er wel uit.

6 REACTIES

  1. Geweldig om dit te lezen! Verrommeling van bollengrond door de gemeente! Sjaak van den Berg: ” We komen er wel uit.” Tien tegen een dat er straks met twee maten wordt gewerkt. Gaan dezelfde regels gelden voor de paardenweitjes/moestuintjes elders als voor de moestuintjes van de gemeente?

  2. Nou, Fred, inderdaad 🙂 Het wordt een steeds grotere klucht dit. De gemeente moet in overleg over de eigen moestuinen, maar dit overleg moeten ze hebben met de ODWH en die worden weer ingehuurd door dezelfde gemeente.

  3. Laten we toch gewoon moestuinen en paarden weiden. De moestuinen zijn groen en leveren seizoengroenten op. Paarden zijn over het algemeen geen gevaarlijke dieren. Misschien wel goed als de afgeschreven paarden verwerkt worden tot Duin-en Bollenstreek delicatessen. Ik zie de kraampjes langs de weg al voor me. Bolbloemen, Bolgroenten en Bollenworst uit de streek. Misschien ook interessant voor Noordwijk Marketing. Zij mogen ze verkopen als Kuuroordworst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in