Noordwijk – De gemeente Noordwijk stapt naar de Raad van State om het ingrijpen van de provincie bij de bouwplannen voor de nieuwe wijk Bronsgeest van tafel te krijgen. Volgens de provincie bouwt de gemeente te weinig sociale huurwoningen en zet de gemeente onder druk dit percentage te verhogen.

De gemeente Noordwijk heeft plannen om in Bronsgeest 110 sociale huurwoningen te bouwen van het totaal van 350 woningen. De provincie houdt vast aan een eerdere afspraak waar Noordwijk 240 sociale huurwoningen zou bouwen. De provincie gebruikte eerder een proactieve aanwijzing om te zorgen dat Noordwijk het percentage sociale huurwoningen gaat verhogen.

De gemeente stapt nu naar de Raad van State om dit tegen te houden. De gemeente kan ook nog met plannen komen voor sociale huurwoningen op andere locaties, zodat ze het vastgelegde percentage van 25% sociale huurwoningen halen.

9 REACTIES

 1. Dit is weer een mooie vertragingsactie, vreselijk omdat een paar halsstarrige bloemenknuffelaars een bloemenentree willen voor de Bloemen(G)(K)(D)uuroord Noordwijk.😖😡

 2. Die zogenaamde andere locaties bestaan helemaal niet maar de Gemeente verdient meer als er een koophuis op die grond komt.

 3. Ze zetten maar een paar of op de hele toegangsweg bloembakken neer,dan heb je ook een mooie intree En nu als de verdoemenis BOUWEN BOUWEN,en gewoon 240 sociale huurwoningen zoals afgesproken

 4. De entree van Noordwijk is daar al verpest door de bouw van die lelijke flats aan de rand van Boekhorst. Dus dat excuus kan de gemeente niet gebruiken😉

 5. En wat denk je van dat stuk grond met hopen zand en puin het is toch een schande dat een partij voor bollen kiest inplasts voor jongen mensen er zijn nu zat dure huizen geboud nu maar eens voor de minder bedeelde . Zoals jullie dat noemen . Gr P Wijnands .

 6. Dit gaat echt niet om het aanzicht bij de VVD en het CDA.
  Dit gaat gewoon puur om geld!
  Sociale huurwoning leverd gewoon te weinig op.
  Zakken vullen ,dat is de rechtse hobby hier op het dorp. Op het oude gemeente terrein aan de losplaatsweg zie ik ook nul sociale huurwoningen, met andere woorden de gewone burger krijgt weer een dikke middelvinger.
  Wat hebben we toch een gezellig dorp!!)

 7. Ja er wonen teveel VVD ers en die hebben de macht . Geld en nog eens geld en de huizen maar verkopen aan niet nNoordijkers Maar als ik zo om me heen kijk hoor ik maar weinig jongeren klagen . En als het stemmen is dan zie je de meeste ook niet . Dus jullie moeten niet in je schulp kruipen laat je horen .

 8. Lekker alles verstedelijken 🙁 Bouw binnen de dorpsgrenzen en laat bollengrond bollengrond blijven! Er kan nog genoeg binnen Noordwijk gebouwd worden!

 9. Daarom willen ze nu in het Vinkeveld op 1e klas bollengrond bouwen, daar gaat de argumentatie van die conservatieve VVD-kliek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in