Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Projectontwikkelaar Van Erk wil graag nieuwe gebouwen plaatsen op de grond van Bever Holding. Tot nu toe heeft de gemeente het eerste recht van koop op die percelen, maar onder enkele voorwaarden wil het gemeentebestuur afzien van dat recht.

Als tegenprestatie moet Van Erk sociale woningbouw realiseren. Het gaat in totaal om 30% van het totaal aantal woningen. Ook moet Van Erk geld storten in het Fonds sociale woningbouw voor in de toekomst te bouwen middeldure woningen. Daarnaast realiseert en financiert de projectontwikkelaar een locatie voor de Kurt Carlsen op het Vuurtorenplein.

3 REACTIES

  1. Wat een hoog moet waar wil die ter Hark het geld vandaan halen ja ik weet het wel bij de bewoners van Noordwijk laat dit nu maar over aan een aannemer want anders wordt het weer een fiasco .Net als bij het bollen bad en Boekhorst Noord en zo kunnen we wel doorgaan alles wat deze gemeenteraad in de hand heeft moet geld bij .

  2. De gemeente heeft niets te eisen, die grond is veel en veel te duur om het recht op eerste koop op te laten gelden. Dit is van goede wil doen voor de bühne, ook al willen ze vast wel goed doen, dat gaat op deze lokatie niet snel lukken.

  3. Kan iemand mij aangeven wat het verschil is tussen Bever holding of van ERK project ontwikkelaar, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er een spel wordt gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in