archieffoto

Noordwijk – B & W van Noordwijk willen het politiebureau aan de Duinwetering 101 kopen voor 1.185.000 euro. Dit gebouw is nu nog eigendom van de politie, maar door een andere organisatie binnen de politie komt het bechikbaar.. Voor het verbouwen van het pand moet nog eens 1,3 miljoen euro geïnvesteerd worden. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om hier geld voor beschikbaar te stellen.

Het is de bedoeling, dat dit gebouw vervolgens gebruikt wordt voor het verhuren van kantoorruimte. Hier is volgens het college vraag naar: ,,Er zijn diverse verzoeken binnen gekomen van diverse organisaties die op zoek zijn naar ruimte die zij kunnen huren. Vaak zijn ruimten te groot of juist te klein voor een organisatie. In dit gebouw kan maatwerk worden toegepast.’’

Verwacht wordt, dat het politiekantoor in de toekomst ook nog op deze plek zal blijven en 300 m2 aan kantoorruimte zal huren.

7 REACTIES

 1. Gezien de totale investering van aankoop en verbouwingskosten (die ongetwijfeld weer hoger zullen uitvallen!) zullen de huren fors zijn, is hier werkelijk een markt voor? Ik ben het met Kees eens dat van de bestaande ruimte beter sociale huurappartementen van gemaakt kunnen worden, sluit dan mooi aan met de appartementen aan de overkant en de appartementen waar voorheen Eurocross was gevestigd.

 2. Gaan we weer, hou het simpel en hou het bij besturen van de gemeente en doe geen
  andere dingen erbij als gemeente, jullie beginnen weer aan zaken waar je geen verstand
  en kennis over hebt, als het niet rendabel blijkt achteraf betalen jullie het verlies dan uit
  eigen zak ?

 3. Het is vrij simpel vast te stellen of het rendabel is, De totale verwachtte huuropbrengsten doe je 12 x 12, dit bedrag mag niet hoger zijn dan totaalbedrag van aankoop en verbouwingskosten. Met dit gegeven heb je 8% a 10% rendement en dus ook nog ruime marge voor evt overschrijdingen, iedere boerenlul kan dit zo beoordelen. Mocht er toch sociaal in worden gewoond tegen schappelijke huren dan is wat minder rendement ook geen taboe omdat 3% of 4% tegenwoordig al een hele prestatie is.

 4. Er is meer vraag naar sociale huurwoningen, maar op de een of andere manier wil de Gemeente daar niet aan.
  Wie zit er nou te wachten op kantoorruimte?
  De bijna 2.5 miljoen kan men beter investeren in sociale huurwoningen, daar worden heel veel mensen blij van ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in