Gemeente wil Munnickenbos afsluiten

Warmond – De gemeente Teylingen wil het zogenaamde Munnickenbos achter de woningen Hagheweide 2, 4 en 19 in Warmond afsluiten.

Het Munnickenbos heeft volgens de gemeente een hoge cultuurhistorische en landschappelijke waarde, maar ook een ecologische waarde. Er wordt al vele jaren gediscussieƫrd over het waardevolle stukje bos. Tot nu toe was het bos openbaar toegankelijk, maar wethouder Arno van Kempen (D66) liet dinsdag in de vergadering van de raadscommissie Ruimte weten dat er juist door die toegankelijkheid in de loop der jaren schade is ontstaan aan het waardevolle bos. Hierdoor zou de biodiversiteit zijn teruggelopen. Om dit te herstellen wil de gemeente het bos gaan afsluiten, zodat de biodiversiteit de kans krijgt om zich te herstellen. Bovendien ervaren enkele omwonenden de openbaarheid van het bos, dat grenst aan de tuinen bij hun woningen, als onveilig. Volgens Van Kempen zouden ongenode gasten in het verleden daar over schuttingen zijn geklommen.

Omdat niet alle fracties overtuigd zijn van de noodzakelijkheid van een afsluiting van het Munnickenbos zal de gemeenteraad van Teylingen daar op 28 januari een besluit over nemen.

2 REACTIES

  1. wat een hypocriet gedoe zeg. Overal worden bomen gekapt, weilanden vol gezet met huizen, wegen en overig beton en dan is dit hele kleine stukje bos opeens een hoogstaand waardevol bos?

  2. Inderdaad. Wat meer bewustwording onder de bezoekers zou al een hoop doen, het zal wel weer te druk zijn dus ook afsluiten..de mensen van elkaar en van de natuur scheiden is nu de norm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in