Gemeente wil snelle sloop voormalige manege

Manege Meeuwenoord net na de brand. Archieffoto Andrea Geijteman

Noordwijk – Driemaal is scheepsrecht voor de gemeente Noordwijk. Nadat in de voormalige manege Meeuwenoord zaterdag voor de derde maal in iets meer dan twee jaar brand uitbrak, onderneemt de gemeente concrete actie.

De eigenaar van het pand is vorig jaar al opgedragen het pand te saneren en te slopen. Toen maakte eigenaar Volker Wessels/Bever Holding van projectontwikkelaar Ronnie van de Putte bezwaar tegen de opgelegde last onder dwangsom. Die zaak is nu onder de rechter.

Burgemeester Jan Rijpstra wil de uitkomst van deze rechtszaak niet afwachten. Hij laat de sloop voorbereiden. Deze week nog volgt een schouw voor een bouwkundig rapport.

Hieronder het interview met burgemeester Jan Rijpstra door mediapartner Omroep West

10 REACTIES

  1. Gewoon slopen die zooi en de totale rekening bij Volker Wessels neerleggen incl het nu vorgestelde onderzoek.Of moet eerst Obama op bezoek komen voor dat er iets gebeurt.Het gemeente bestuur laat zich al meer dan 30 jaar in de maling nemen door de (heer van der Putte)Toon nu maar eens lef tegenover deze Maffia die nog nooit iets opgebouwd heeft.

  2. Wat zou er gebeuren als we nou es he-le-maal niks doen? Nog een fik? Of zitten we gewoon in de tang? Wat is die plek waard voor het aangezicht van het durrep? Staat het te koop? Wat kost dat lappie grond überhaupt? Levert het nog OZB op? Gelden er nog bouwrechten? Zijn die wellicht verjaard? Eigenlijk weten we helemaal niks… Toch?

  3. Het is nu Trump.. alleen de komst van Trump kan ons uit deze impasse doen geraken en Kim Jung Un wellicht óók!

  4. Binnen een maand moet het weg zijn , dat zei de burgervader ook over de paaltjes bij de het gemeentehuis een jaar geleden ! zulk soort bestuurders hebben we nix aan !!

  5. Voorzienbaar, dat ten gevolge van vele branden een bestemmingswijziging voor de hand ligt.
    In dat geval kan een planschadeverzoek worden afgewezen.
    Wel zaak om onderzoek te doen naar oorzaak en gevolg ….recherche….folow the money!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in