Foto: Meerlanden

Noordwijk – Het gemeentebestuur van Noordwijk koopt extra aandelen in bij Meerlanden; het bedrijf dat de uitvoering verzorgt van afval en beheer van de openbare ruimte. Het gaat om een bedrag van 3,5 miljoen euro.

Dit geld heeft de gemeente niet op de bank gestaan, dus moet het geleend worden. De rentelasten worden geschat op 10.000 euro per jaar. Met de aankoop van de aandelen stijgt het aandelenbelang naar 12,6%. Hierdoor krijgt Noordwijk meer invloed.

Bovendien kan de gemeente uitkijken naar een hogere jaarlijkse dividenduitkering, die volgens resultaten uit het verleden zo’n 50.000 euro per jaar zullen bedragen. De gemeenteraad gaat hier later deze maand mee akkoord.

3 REACTIES

  1. Toe maar het kan niet op, binnenkort maar een uitje op kosten van de inwoners naar het casino, ook hier geldt mijn commentaar op het uitlenen van geld aan Alliander

  2. Tweemaal schande. Overal wordt gewaarschuwd dat beleggen risico’ heeft. Hier doen ze het dubbel op door het te doen van geleend geld. Hopelijk stopt nu dit onzinnige gedoe en gaan we weer over op de orde van alle dag. Hier is nog meer dan genoeg te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in