Foto PB

Noordwijk/Bollenstreek – De gemeentelijke lasten bij een woning met een gemiddelde WOZ-waarde zijn in Noordwijk het hoogst in vergelijking met de andere Bollenstreek-gemeenten. Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk heeft een overzicht vrijgegeven van gemeentelijke belastingen voor Teylingen, Hillegom, Lisse en Noordwijk. Dan gaat het om zaken als OZB, en afval- en rioolbelasting. Er zijn meerdere vergelijkingen gemaakt. Als je uitgaat van de gemiddelde WOZ-waarde van woningen dan zit Noordwijk het hoogst, maar het kustdorp heeft met 431.000 euro ook de hoogste gemiddelde WOZ-waarde. De lasten in Noordwijk zijn 909,33 euro. Lisse is de op één na duurste, maar dat is op basis van een gemiddelde WOZ-waarde van 357.000 euro, lasten 884,63. Hillegom volgt met een gemiddelde waarde van 347.000, lasten 830,45 en Teylingen sluit de rij met 409.000 euro en 660,69 lasten.

Als je een vergelijking maakt in alle dorpen van de lasten van een woning met dezelfde waarde (die van Noordwijk) dan is Lisse het duurst (965,88), gevolgd door Hillegom (917,22) en Noordwijk (909,33). Teylingen zit daar nog ver onder (679,67).

Bij winkelpanden is Noordwijk het goedkoopste, Lisse veruit de hoogste.

4 REACTIES

  1. En dat terwijl inwoners van Teylingen heel tevreden zijn over de woonomgeving en de kwaliteit van dienstverlening door de gemeente.

  2. Ze doen hier maar aan de gekste dingen geven ze geld uit en schrijven net zomakkelijk miljoenen af of het niks is deze gemeente Noordwijk heeft eeheel groot gat in de handen en ze worden door niemand tot de orde geroepen promoties dit parkeerplaatsen die miljoenen kosten maar ja ze verdienen zelf een kapitaal en als je tekort komt dan haal je het toch bij de bewoners weg als iedereen zo met geld om gaat in Noordwijk lopen we binnen een jaar allemaal bij de sociale dienst .

  3. Nw Hout jullie zijn zeker wel blij dat jullie bij Noordwijk zijn onder gebracht kost jullie een hoop geld maar blijf CDA stemmen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in