Bollenstreek – De gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijk blijven ook de komende jaren hun gemeenteberichten publiceren in de lokale bladen van Uitgeverij Verhagen.

Het contract dat de gemeenten met Verhagen hadden afgesloten voor het publiceren van de gemeenteberichten loopt af op 1 september aanstaande. Onlangs heeft daarom een aanbesteding plaatsgevonden voor een nieuw contract voor de komende twee jaar, met de mogelijkheid om het contract tweemaal een jaar te verlengen. Uitgevers konden intekenen op de aanbesteding. Naast de prijs voor de publicaties hebben de gemeenten ook de kwaliteit van de lokale en politieke verslaggeving en de bezorging laten meetellen. Zo dienen de kranten wekelijks op 95 procent van de adressen in de gemeenten te worden bezorgd.

Uitgeverij Verhagen uit Katwijk bleek de enige inschrijver. Dat betekent dat de gemeentelijke publicaties ook de komende jaren zullen plaatsvinden in De Teylinger, Lisser Nieuws, De Hillegommer en De Noordwijker. Het is onduidelijk of het Noordwijkerhouts Weekblad ook na 1 september als lokale krant zal blijven verschijnen, of dat inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk voortaan De Noordwijker zullen gaan ontvangen.

8 REACTIES

 1. “Zo dienen de kranten wekelijks op 95 procent van de adressen in de gemeenten te worden bezorgd…” lees ik ????????????
  Ik wist niet eens dat die krant nog bestaat!
  Ik vraag mij ook af wat de kosten zijn van dit verkwiste gemeenschapsgeld. Wordt ook onderzocht of deze krant überhaupt ergens bezorgd wordt?
  (Geldt overigens ook voor de Zeekant en de Weekendkrant)

 2. Het goedkoopst? Waarschijnlijk geen kosten voor bezorging. Komt al een jaar niet meer bij mij in de bus ondanks het melden daarvan. Ben lang niet de enige. Maar dat telt blijkbaar niet bij de aanbesteding.

 3. Onbegrijpelijk dat dit de uitkomst van de aanbesteding is met de eis in 95%de krant wekelijks te bezorgen.In de Grashoek toch een wijk met 400 woningen wordt al sinds Augustus 2018 geen Noordwijks weekblad meer bezorgt,met als excuus we hebben geen bezorgers.Maar ze zullen wel weer de goedkoopste zijn.

  • Als je de krant in de brievenbus krijgt zoals het hoort zouden we er blij mee zijn. Al dik een jaar geen Noordwijker gekregen.

 4. Ik krijg de krant met regelmaat in bus. Echter, met bijbehorende reclamefolders. Ondanks de nee-ja sticker op de deur. Wordt niet op gelet. Krant gaat bij mij overigens linea recta in het oud papierkrat. Wat een flodderkrant.

 5. Dit krantje zie ik eigenlijk zelden. De gemeente zou eens moeten leren om iets wat geld kost ook te controleren. En als het dat niet gaat zoals afgesproken ook de betalingen terug te vorderen.

 6. Hillegommer al weken niet gehad ,bestaatndit blad nog wel!
  Gemeentenieuwsnis voor iedere bewoner belangrijk
  graag meer reactie van de Gemeente !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in