Bollenstreek – De vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek verzetten zich tegen een plan van de provincie Zuid-Holland om in deze streek meer windmolens en zonnepanelen te plaatsen dan aanvankelijk was afgesproken.

Binnen de regio Holland Rijnland zijn de veertien aangesloten gemeenten bezig met het opstellen van een regionale energiestrategie. Onderdeel daarvan is aan te geven waar in dit gebied windmolens en zonnepanelen moeten worden geplaatst om te voldoen aan de energietransitie. De gemeenten in het Groene Hart willen echter dat het gebied open blijft, en dat in dat gebied geen ontsierende windmolens en zonnepanelen worden geplaatst. De provincie Zuid-Holland lijkt gevoelig te zijn voor de bezwaren vanuit het Groene Hart, en wil nu dat er meer windturbines en zonnepanelen worden geplaatst in de Duin- en Bollenstreek. Daardoor zou toch de gewenste hoeveelheid opgewekte energie kunnen worden behaald. De vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek voelen daar echter niets voor en verzetten zich tegen het voornemen van de provincie.

Volgens de Teylingse wethouder Heleen Hooij gaat de provincie zelfs zover dat er al zonnepanelen zijn gepland op een begraafplaats in de Duin- en Bollenstreek, zo liet zij woensdag tijdens een vergadering van de raadscommissie DEB weten.

1 REACTIE

  1. Waarom niet op een begraafplaats? Als je het op een weiland zet gaat het gras dood , op een begraafplaats is al iedereen dood!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in