Overzicht van ideeën eerder gerapporteerd aan de gemeenteraden.

Bollenstreek – De gemeenten in de Bollenstreek, het samenwerkingsverband Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland zijn het eens over een pakket maatregelen om de bereikbaarheid in de Bollenstreek te verbeteren. Er moet een verbinding komen tussen de N207, via een aftakking naar de N442 (Hillegom-De Zilk) en station Hillegom – naar de N206. Deze kan in fasen uitgevoerd worden waarbij gestart wordt met het deel tussen de N207 en de N442.

Verder wil men een nieuwe auto- en fietsverbinding tussen de N208 in Lisse en de A44 bij Abbenes. De 2e Poellaan in Lisse wordt hiervoor verlengd. Voor de lange termijn is de ambitie om deze verlengde 2e Poellaan in westelijke richting door te trekken naar de N206 bij Noordwijk. Het gaat om een maatregelenpakket van in totaal 47 miljoen betaald door de provincie plus 12,5 miljoen opgebracht door Holland Rijnland. Hiervan wordt 10 miljoen gebruikt voor fietsmaatregelen.

Er wordt ingezet op doorfietsnetwerken langs de verbindingen Katwijk-Schiphol en Leiden-Haarlem. Voor openbaar vervoer komt er geen uitbreiding omdat men de hoogwaardige OV-verbinding tussen Noordwijk en Schiphol toereikend vindt. Die wordt momenteel al aangelegd.

Hieronder een toelichting van Roberto ter Hark namens de gemeenten:

10 REACTIES

 1. Hopend dat de BOLLENSTREEK WEL BLIJFT BESTAAN ,dit is uniek in de wereld Veel grotere wegen hier maken het niet meer aantrekkelijk
  Behoud svp deze mooiste streek van het land

 2. Ik ben een kleine 12 jaar geleden den haag ontvlucht, vanwege o.a de drukte en zocht een plekje om rustig te wonen, maar het lijkt wel of het steeds meer opschuift deze kant op.
  inderdaad, behoud de bollenstreek als landelijke streek, het komt anders nooit meer zo terug.

  • Helemaal mee eens. Behoud het karakteristieke. Als je daar een projectontwikkelaar zijn … laat gaan, hij neemt geen verantwoordelijkheid en je krijgt het nooit meer zoals het was, zoals het ontstaan is, eigen identiteit.

 3. “Mooiste streek van het land” lijkt me wat overdreven. In het voorjaar als de bollenvelden in bloei staan is het mooi. Voor de rest van het jaar is het een kaal landschap. In o.a. Limburg, Drenthe en Gelderland heb ik wel, naar mijn mening, veel mooiere streken dan de bollenstreek gezien.

 4. Om de velden bollen rijp te houden is er een heel proces. Mulken bijvoorbeeld. Lijkt kaal, maar houd de belofte in van weer een mooi tulpenseizoen. Geniet van die ruimte: ZEN. Er wordt op die velden keihard gewerkt. Al eens van ‘ziekzoekers’ gehoord? Jij wilt toch ook geen plastic nep tulpen! De bollenkwekers weten wat ze naast wat kunnrn kweken, en varieren, je kunt niet jaren achtreen hyacinthen op dezelfde grond hebben. Verdiep je er eens in en bewonder en wees trots op de bloemen.

  • Je moet beter lezen Andrea. Ik ken de Bollenstreek. Ik ben er geboren en getogen. Ik ken alle facetten van het bollenvak.En ja, ik weet wat ziekzoekers zijn en dat er hard gewerkt wordt. Jarenlang in school- en studievakanties in de bollen gewerkt. Ik veroordeel niks! Ik zeg alleen dat de bollenstreek na het voorjaar een kaal landschap is dat niet mooi om te zien is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in