Bollenstreek – De gemeenten in de Bollenstreek zijn plannen aan het maken voor het verwijderen van de omgekeerde Nederlands vlaggen. In voornamelijk Hillegom wappert op tientallen plaatsen in de openbare ruimte een omgekeerde vlag. Langs de doorgaande wegen bijna aan elke lantaarnpaal. De vlaggen zijn een protest van boeren tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen van het kabinet. De gemeente Hillegom heeft al concrete afspraken, Teylingen en Noordwijk zijn nog in overleg en in Lisse krijgen inwoners twee weken de tijd om de vlaggen weg te halen, daarna doet de gemeente het.

Gemeente Hillegom heeft afspraken gemaakt met een bedrijf die de vlaggen gaat verwijderen. Over het protest zegt de gemeente: “De boodschap is overgekomen. Het is tijd om de openbare ruimte weer te normaliseren”. Wanneer dit moet gebeuren wil de gemeenten niet duidelijk maken, omdat het ze niet verstandig lijkt. Op meerdere plekken in het land heeft het verwijderen van de vlaggen voor ophef gezorgd. Verder laat de gemeente Hillegom weten dat het niet gemakkelijk was om een aannemer te vinden die de klus wil oppakken, maar het is toch gelukt, het wordt afvalinzamelingsbedrijf Meerlanden.

De gemeente Noordwijk is nog in gesprek over het verwijderen van de vlaggen, die voornamelijk te vinden zijn in de Zilk en Noordwijkerhout. “De gemeente Lisse geeft inwoners twee weken om de vlaggen zelf weg te halen, daarna doet de gemeente het”, aldus woordvoering van de gemeente Lisse. Teylingen is nog in overleg met de veetelers over de omgekeerde vlaggen. De komende weken worden concrete plannen verwacht van de gemeenten voor het weghalen van de vlaggen.

5 REACTIES

    • Je bedoelt minachting van de Nederlandse vlag! Ik heb beroepsmilitairen, o.a. commando’s en mariniers, al horen spreken over het verwijderen van ondersteboven gehangen vlaggen in hun woonplaatsen. Helaas keuren hun superieuren hun gewenste actie niet goed. Mijn zegen hadden ze gehad!

  1. De gemeente Teylingen en burgemeester Breuer zijn tergend sloom in deze kwestie. Wat valt er te overleggen? Het gaat om vlaggen in de openbare ruimte. Daar horen ze niet thuis. Op particulier terrein mogen ze uiteraard blijven hangen.

    • Helemaal met je eens Jan. Liever zie ik ze ook niet op partculierterrein, maar in de openbare ruimte zonder omhaal en/of overleg verwijderen. Gaat er dan iemand in protest of wordt iemand vervelend bij het weghalen, direct oppakken, bekeuren of paar nachtjes cel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in