Streek – Zo’n 150 medewerkers van de ambtenarenorganisatie HLTsamen zijn getraind om signalen van ondermijning te herkennen. Dat heeft ertoe geleid dat in het afgelopen jaar in Hillegom, Lisse en Teylingen 49 vermoedens van ondermijning aan het licht zijn gekomen, waaronder 18 in Teylingen.

De gemeenteraadsleden van Teylingen kregen maandag een presentatie over hoe de drie gemeenten omgaan met ondermijning. Zo zijn ambtenaren meer aanwezig in met name de buitengebieden van de gemeenten en wordt er nauw samengewerkt met andere organisaties zoals politie, brandweer, ISD en Omgevingsdienst. Daardoor heeft men meer zicht gekregen op criminele verbanden en wie daarin sleutelrollen vervullen. De strengere controle heeft er volgens de gemeenten toe geleid dat vijf bedrijven uit de gemeenten zijn vertrokken omdat de grond hen te heet onder de voeten werd. Bij controles en acties in het kader van ondermijning werden 450.000 euro in contanten aangetroffen, 300.000 illegale sigaretten, hennepkwekerijen, een drugslab en illegale prostitutie. Drie bedrijfspanden werden gesloten.

Om te voorkomen dat ondermijning een kans krijgt wordt onder andere gelet op illegale permanente bewoning, illegale bebouwing en -bedrijvigheid, en op de leefbaarheid op de recreatieparken Watertuin en Hoflee in Warmond.

1 REACTIE

  1. Eerst bouwen, bouwen, bouwen dan pas mensen uit hun woning jagen. Gebruik recreatieparken voor spoedzoekers ea. te huivesten met belofte dat ze mogen blijven wonen tot er sociale huurwoningen beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in